Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Η ΝΔ στο όριο... Η απόσταση από την εκλογή προέδρου έως τη διάσπαση...!!!

Η συνέχεια αναμένεται το απόγευμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα...
 
O αστικός πολιτισμός της ΝΔ ναυάγησε στα… γαλλικά του Βαγγέλη (Μεϊμαράκη), η εκλογή προέδρου λίγο απέχει πλέον από την ολοκληρωτική σύρραξη και τη διάσπαση και η πολιτική ταυτότητα του κόμματος αναζητείται επί ματαίω στα... χαρακώματα βαρώνων και ιερατείων.

Η χθεσινή έφοδος Μεϊμαράκη, μετά λιμανίσιας αβρότητας, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και τα όσα τραγελαφικά ακολούθησαν, ήρθαν να καταδείξουν τα οριακά αδιέξοδα που απειλούν τη ΝΔ και τον ευρύτερο δεξιό και κεντροδεξιό χώρο: Εν μέσω της ψήφισης ενός ακόμη σκληρού Μνημονίου, το κόμμα αποποιείται τον θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετατρέπει την προεδρική εκλογή σε καθαρό πόλεμο προσώπων, οικογενειών και φατριών και αρνείται κάθε ουσιαστική συζήτηση ιδεολογικού και πολιτικού επαναπροσδιορισμού.

Σ’ αυτό το σκηνικό η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα συνεδριάσει στις 6 σήμερα το απόγευμα επιχειρώντας την ανασύνταξη μετά την τελευταία πράξη του εμφυλίου, με παρόντες και τους 4 υποψηφίους προέδρους συμπεριλαμβανομένου και του μη κοινοβουλευτικού Απόστολου Τζιτζικώστα. Μετά τα τελευταία γεγονότα όμως η αισιοδοξία δεν περισσεύει. Ο μεταβατικός, και υποψήφιος, πρόεδρος Βαγγέλης Μείμαράκης έχει αφήσει βαρύτατους υπαινιγμούς κατά του γραμματέα Ανδρέα Παπαμιμίκου για αδιαφάνεια έως και νόθευση της εκλογικής διαδικασίας, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Κώστας Τσιμάρας απειλεί με μηνύσεις τον πρόεδρο Μεϊμαράκη, η Εφορευτική Επιτροπή έλαβε τις τελικές (;) αποφάσεις για τους όρους διεξαγωγής των εκλογών με παρόντα μόνον τα 8 από τα 17 μέλη της και, παρά τις δημόσιες εκκλήσεις για ενότητα, όλοι βάλλουν εναντίον όλων.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το βράδυ έμπειροι κοινοβουλευτικοί παράγοντες της ΝΔ έθεταν το ερώτημα «εάν μπορεί όντως πια η παράταξη να φθάσει στην εκλογή προέδρου χωρίς κάποιο σφοδρό ατύχημα». Η μακρά προεκλογική περίοδος, άλλωστε, έως τις 22 Νοεμβρίου ανοίγει πεδίο λαμπρό για νέες συρράξεις, η δε ένταση μεταξύ των υποψηφίων και ο ανοιχτός πια πόλεμος Μεϊμαράκη – Παπαμιμίκου κάνει κάθε εξέλιξη πιθανή.

Η ακραία όξυνση πυροδότησε, σύμφωνα με πληροφορίες, και σειρά επαφών και επικοινωνιών μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του κόμματος, ενώ η επίκληση του ονόματος του Κώστα Καραμανλή επανήλθε σε πρώτο πλάνο – ταυτόχρονα όμως επανήλθε και η διαπίστωση πως η έως τώρα, παρασκηνιακή, εμπλοκή των «ιστορικών» παραγόντων της ΝΔ περισσότερο έχει περιπλέξει παρά εκτονώσει την κατάσταση.

Η συνέχεια αναμένεται το απόγευμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα με τους τρεις έτερους υποψηφίους – Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη, Γεωργιάδη – να τοποθετούνται επικριτικά απέναντι στην έκρηξη Μεϊμαράκη, με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο να χαρακτηρίζει απλώς «ατυχή» τα όσα συνέβησαν χθες στην ΚΕΦΕ και με το δίπολο Σαμαρά – Καραμανλή να κινεί πάντοτε τα νήματα του παρασκηνίου, κρατώντας ταυτόχρονα και όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου