Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Στα άκρα ο εμφύλιος στη Νέα Δημοκρατία...!!!

Επεισοδιακή αναμένεται και η συνέχεια της προεκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ καθώς ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 

μετά την επεισοδιακή του παρέμβαση στην ΚΕΦΕ διαμηνύει ότι δεν αποσύρεται από την διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος, ενώ παράλληλα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιμείνει στην αμφισβήτηση της διαδικασίας. Την ίδια στιγμή οι άλλοι τρεις συνυποψήφιοί του επιμένουν στις θέσεις τους ότι η διαδικασία προβλέπεται από το καταστατικό και σε κάθε περίπτωση αλλαγές στη διαδικασία δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων.

Επιχείρηση ματαίωση της εκλογικής διαδικασίας βλέπει ο Γεωργιάδης

Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι επιδιώκει ακόμα και τη ματαίωση της εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης νέου προέδρου στη ΝΔ. Από την πλευρά του ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι “απαίτησα όλες οι διαδικασίες να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα. Δεν ανέχομαι παρασκήνια και σκοπιμότητες. Απαιτώ να προχωρήσει η διαδικασία για τη μηχανογραφική υποστήριξη των εκλογών με ανάρτηση των προδιαγραφών στο διαδίκτυο, ώστε να υπάρξει άπλετο φως για τη διασφάλιση και την εγγύηση της ψηφοφορίας. Ως πρόεδρος της ΝΔ έχω αποφασίσει να μην ανεχτώ διαδικασίες που εκθέτουν το κόμμα και πληγώνουν τους Νεοδημοκράτες”.
Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη ερμηνεύοντας τη δήλωσή του τόνιζαν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του. Ταυτόχρονα τα αντίπαλα στρατόπεδα τον κατηγορούν ότι με την τακτική του επιχειρεί να εκβιάσει τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου πριν τη διενέργεια ανάδειξης νέου προέδρου του κόμματος.

Το χρονικό της έντασης

Όλα ξεκίνησαν στη μεσημεριανή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ όταν ενώ είχε επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ όλων των πλευρών για τον αριθμό των καλπών, των εκλογικών τμημάτων και του αντιτίμου  της συμμετοχής των ψηφοφόρων, ο κ. Μεϊμαράκης εισέβαλλε στην αίθουσα συνεδριάσεων και κατήγγειλε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ και το γενικό διευθυντή της ΝΔ ότι γελοιοποιούν τη διαδικασία εκλογής του προέδρου του κόμματος.
Σε πέτρα του σκανδάλου όπως φαίνεται είναι η επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει το τεχνικό μέρος της εκλογικής διαδικασίας, καθώς η πλευρά του προέδρου της ΝΔ αμφισβητεί το αδιάβλητο των διαδικασιών που έχει ακολουθηθεί ως τώρα και χρεώνει την ευθύνη κυρίως στον γενικό διευθυντή του κόμματος, τον Κώστα Τσιμάρα.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Β. Μεϊμαράκη Σωτήρης Κορομάντζος με επιστολή του προς τον κ. Τσιμάρα είχε ζητήσει από το πρωί και πριν το επεισόδιο στην ΚΕΦΕ τον οικονομικό απολογισμό για για τις εκλογικές δαπάνες της ΝΔ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Στο βάθος δικαστικές διαμάχες

Η κόντρα των μεταξύ του προέδρου της ΝΔ και του γενικού διευθυντή του κόμματος έχει βγει εκτός ορίων καθώς ο κ. Τσιμάρας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει δικαστικά κατά του κ. Μεϊμαράκη τον οποίο χαρακτήρισε “μεταβατικό πρόεδρο”.
Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ ο γραμματέας της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής χαρακτήρισε “ατυχές γεγονός” την επεισοδιακή συνεδρίαση με την εισβολή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τόνισε ότι “σε ότι αφορά την επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, πράγμα που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ, αποφασίστηκε από την αρχή και πολύ πριν τη διακοπή της σημερινής συνεδρίασης, ομόφωνα και από όλους τους εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων, πως η Επιτροπή Προμηθειών του κόμματος θα αποσφραγίσει τις προσφορές των εταιρειών ενώπιον των υποψηφίων την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου”.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου