Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Τι σκέφτεται ο Τσίπρας για τις εκλογές – Τα σενάρια και οι εισηγήσεις...!!!

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Μετά την ψήφιση της συμφωνίας θα πάρει ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσεις για τις εκλογές.

Εκείνο που προέχει για τον πρωθυπουργό είναι να προχωρήσει η διαπραγμάτευση ώστε το συντομότερο δυνατόν να έχουν διασαφηνιστεί όλες οι λεπτομέρειες στην βάση των οποίων θα υπογραφεί η δανειακή σύμβαση με τον ESM και θα καθοριστεί το σύνολο των μέτρων που θα εφαρμόσει σταδιακά η κυβέρνηση στο πλαίσιο των συμπεφωνημένων με τους πιστωτές.

Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός θα κρίνει πότε είναι ο καταλληλότερος χρόνος για προσφυγή στις κάλπες.  Το πρώτο σενάριο εμφανίζει τον πρωθυπουργό να σκέφτεται τις κάλπες ακόμη και μέσα στον Σεπτέμβριο προτού αποδοθούν φόροι και αρχίσει να φαίνεται αισθητά στην τσέπη των πολιτών το κόστος από την εφαρμογή των νέων δημοσιονομικών μέτρων. Εκλογές άμεσα θα σήμαιναν επίσης ότι ο Αλέξης Τςίπρας θα αφαιρούσε πολύτιμο πολιτικό χρόνο από την Αριστερή Πλατφόρμα να οργανωθεί για την δημιουργία νέου κόμματος και να περιορίσει την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που επιθυμούν την αποφυγή των εκλογών έως ότου βρουν τον βηματισμό τους λόγω των εσωτερικών τους ανακατατάξεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ).
Από την άλλη πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης εισηγούνται στον Αλέξη Τσίπρα να καθυστερήσει την εκλογική αναμέτρηση ούτως ώστε αφενός να έχει ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο και αφετέρου να έχει διαφανεί τί θα γίνει με την αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι που θα αποτελούσε ένα ισχυρό προεκλογικό χαρτί για την κυβέρνηση του.
Ο Τσίπρας έχει δώσει στον εαυτό του χρόνο για να πάρει την σωστή κατά την κρίση του απόφαση. Δεν δείχνει να βιάζεται άλλωστε τίποτε δεν μπορεί να δρομολογηθεί εάν προηγουμένως δεν έχει ψηφιστεί η συμφωνία. Το γεγονός πως έκανε στροφή στο θέμα Βαρουφάκη επιλέγοντας να τού δώσει κάλυψη οφείλεται στην πεποίθηση του ότι τα περίφημα plan b του πρώην υπουργού θα αξιοποιηθούν ως αντιπολιτευτικά όπλα από τα άλλα κόμματα για να πλήξουν τόσο τον ίδιο όσο και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην διεκδίκηση εκ νέου της εξουσίας.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου