Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Λαφαζάνης: Δεν έχει νόημα το συνέδριο εάν υπογράψουμε μνημόνιο – Έχουμε δικτατορία του ευρώ....!!!

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, 

ενώ απάντησε και στον Νίκο Φίλη για τα όσα είπε σχετικά με το Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη. 
«Στη χώρα δεν υπάρχει Δημοκρατία» είπε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, λέγοντας πως «έχουμε έναν ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό. Αν θέλουμε να ορίσουμε το πολίτευμά μας, έχουμε "δικτατορία του ευρώ"». 
«Ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ που έκανε σκληρούς αντιμνημονιακούς αγώνες, πάει να μετατραπεί σε μνημονιακό κόμμα. Δεν έχει σημασία τι ψηφίζει ο λαός, τα δημοψηφίσματα», είπε και διερωτήθηκε: 

Θα ανεχτούμε την ιδιόμορφη κατάργηση της Δημοκρατίας στη χώρα μας; Θα το ανεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ;
Απαντώντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, τόνισε πως «είναι η μεγαλύτερη ανοησία που έχω ακούσει. Εναλλακτική λύση δεν είναι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία. Τα συνθήματα που είχαμε υιοθετήσει ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς θα έσπαγε το τοίχος των συντηρητικών δυνάμεων και της λιτότητας. Γιατί δεν εξετάζαμε ποτέ το ενδεχόμενο να μην προκύψουν αυτά τα ευχάριστα πράγματα;»
«Κάποιοι λέγαμε εδώ πέρα ότι το κόμμα θα έπρεπε να έχει εναλλακτική λύση σε τέτοια περίπτωση και χλευαζόμασταν» συνέχισε και τόνισε:
Δεν βλέπαμε ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές θα ήταν τερατώδεις; Πήγαμε ως πρόβατα επί σφαγή. 
«Και όμως υπάρχει εναλλακτική λύση τώρα και δεν την διαλέγουμε» είπε, σημειώνοντας πως «αυτό είναι πολιτική επιλογή. Έχουμε αναγάγει το ευρώ σε θρησκευτικό δόγμα, χειρότερο από αυτό των θρησκόληπτων. Είναι μύθοι αυτά που λέγονται γύρω από τη μη δυνατότητα σε επιστροφή σε εθνικό νόμισμα». 
«Έχουμε καιρό να κάνουμε τη συζήτηση για εναλλακτική λύση ακόμα και τώρα. Γιατί θα χρειαστεί» είπε ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε: 
Είναι μια κοροϊδία να κάνουμε έκτακτο συνέδριο ενώ έχει υπογραφεί το μνημόνιο. Τέτοια δημοκρατία θέλουμε, τη δικτατορία του Ευρώ; Να την χαιρόμαστε.
Απαντώντας στα όσα είπε νωρίτερα ο Νίκος Φίλης σχετικά με το Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη, ζήτησε να αφαιρεθούν από τα πρακτικά κάποιες από τις φράσεις που χρησιμοποίησε και εξήγησε: 
Ότι plan B σημαίνει πραξικόπημα και ότι η πρώτη δίκη θα έπρεπε να είναι η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο.
«Κανένας μας εδώ δεν κρατάει αριστερόμετρο. Δεν υπάρχουν αριστερόμετρα. Και το μόνο που έχω σιχαθεί στην αριστερά είναι αυτούς που κρατάνε μέτρα για τις συνειδήσεις των άλλων. Δε θέλουμε να κάνουμε επίδειξη αριστεροσύνης ούτε να βγάλουμε και κάποιους και καλά δεξιούς offside» είπε ακόμα.
Ως προς τα εσωκομματικά, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως «έχω εργαστεί σκληρότατα, παρά το γεγονός ότι στη μεγαλύτερη πορεία ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ ήμουν διαφωνών. Θα το υπερασπιστώ και τώρα με συνέπεια και σταθερότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ​ πράγματι χρειάζεται ενότητα. Για αυτό κάποιοι δίνουμε τη μάχη για να μην πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό βούρκο. Γιατί τότε διακυβεύεται η αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ. Η διάλυσή του, η μνημονιακή μετάλλαξη, ο εξευτελισμός και ο διασυρμός του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου