Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Εδώ και τώρα εκλογές ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας...!!!

Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός

Ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση και βασισμένο σε πλαίσιο αρχών και θέσεων, παρουσιάζει σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά την απογευματινή τους συνάντηση. 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα ότι η χώρα έχει καταστεί όμηρος των δανειστών καθώς το χρέος δεν είναι βιώσιμο κι η δικομματική κυβέρνηση, Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, δεν διατίθεται να ζητήσει τη διευθέτηση του. Προς τούτο, η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία κρίνεται, όσο ποτέ άλλοτε, αναγκαία ώστε ο λαός να αναδείξει μια νέα κυβέρνηση με νωπή εντολή και κοινωνική νομιμοποίηση που θα έχει και πλατειά κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα είναι ικανή να διαπραγματευτεί με δανειστές κι εταίρους. 

«Το σχέδιό του ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει σε μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας και πολιτικής σταθερότητας, όλων των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων και όλων των Ελλήνων», θα τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας στον Κάρολο Παπούλια.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την εντολή διακυβέρνησης για ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους, με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του, ρήτρα ανάπτυξης, μορατόριουμ αποπληρωμής, εξαίρεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από το Σύμφωνο Σταθερότητας, ευρωπαϊκό NewDeal και ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων, όπως ξεκαθάρισε,στην σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που γίνεται στην Αθήνα.!


Γ. Σπ. Π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου