Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης νέος πρόεδρος του ΣΠΑΠ...!!!


Σε μία θέση ευθύνης, αυτή του προέδρου του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) εξελέγη την Πέμπτη 4 Μαρτίου για την επόμενη διετία ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Στην εκλογική διαδικασία, στην οποία ψήφισαν 31 εκλέκτορες από τους Δήμους μέλη του ΣΠΑΠ, ο κ. Πατούλης έλαβε 19 ψήφους και εκλέγεται πρόεδρος, έναντι του συνυποψήφιου του και έως σήμερα προέδρου του ΣΠΑΠ, Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου, που έλαβε 12 ψήφους.
Ο σχεδιασμός του νέου προέδρου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
Στον τομέα της πολιτικής προστασίας..
 ...
• Τον επανασχεδιασμό όπου χρειάζεται ή την επικαιροποίηση των εφαρμογών πολιτικής πρόληψης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, στις περιπτώσεις αντιπυρικής προστασίας και ακραίων καιρικών φαινομένων.


• Τη βέλτιστη χρήση των νέων τεχνολογιών (MIS, GIS κ.ά.), με στόχο την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και του εξοπλισμού που διαθέτει ο Σ.Π.Α.Π..


• Την αναδιοργάνωση των κλιμακίων αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών με στόχο την ισότιμη και ισοδύναμη κατανομή τους ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των μελών του Συνδέσμου.


• Τη λειτουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας σε κάθε Δήμο μέλος 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο.


Στον τομέα του εθελοντισμού


• Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των τοπικών μας κοινωνιών και την ενεργοποίηση των πολιτών , με στόχο τη συμμετοχή τους σε δράσεις του Συνδέσμου.


• Τη συγκρότηση και λειτουργία Ενιαίου Μητρώου Εθελοντών για την περιοχή του Συνδέσμου με αντίστοιχα παραρτήματα σε κάθε μέλος, με ευθύνη λειτουργίας της τοπικής ομάδας από τον οικείο Δήμο.


• Την κατάρτιση και υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης των εθελοντών του Συνδέσμου σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πανεπιστημιακή Κοινότητά και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.


• Την πιστοποίηση των εθελοντών του Συνδέσμου και την ένταξη τους στο Ενιαίο Μητρώο, σε συνδυασμό με την κάλυψή τους από ειδικά σχεδιασμένα ασφαλιστικά προγράμματα.


• Την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων κάθε Δήμου Μέλους σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.


Στον τομέα των περιβαλλοντικών δράσεων


• Τη σύσταση και λειτουργία ειδικού Γραφείου, για την εξεύρεση χρηματοδοτικών προγραμμάτων από Διεθνή, Ευρωπαϊκά και Εθνικά Διαρθρωτικά Ταμεία και Προγράμματα.


• Την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και προστασία όλων των «πράσινων», ή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους χώρων, που βρίσκονται στα όρια των Δήμων μελών του ΣΠΑΠ.


• Την εκπόνηση μελετών και την εκτέλεση προγραμματισμένων έργων διαδημοτικής σημασίας, προκειμένου να αναδειχτεί η περιβαλλοντική, ιστορική, κοινωνική, πολιτιστική και αναπτυξιακή σπουδαιότητα του ορεινού όγκου της Πεντέλης, όπως και των δασών και αλσυλλίων που υπάρχουν στους Δήμους μέλη.


• Την ανάπτυξη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Μαραθώνα στην περιοχή του Αγ. Πέτρου στο Πεντελικό, ως πρότυπο κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την Πολιτική Προστασία.


• Τη δημιουργία δασικού φυτωρίου στην περιοχή του Παλαιού Δασαρχείου στο Πεντελικό Όρος για την ενίσχυση των αναδασώσεων στους Δήμους Μέλη.


• Τη συνεργασία του Σ.Π.Α.Π. σε προγραμματικό επίπεδο με τους αντίστοιχους Συνδέσμους (Σ.Π.Α.Υ., Α.Σ.Δ.Α., Σ.Π.Α.Τ.) του Λεκανοπεδίου της Αττικής, για μεταφορά τεχνογνωσίας και ενίσχυση της διαπραγματευτικής μας θέσης απέναντι στο Υπουργείο Εσωτερικών.


• Την περαιτέρω επέκταση του Συνδέσμου στην Ανατολική Αττική , με την αύξηση των Δήμων μελών του Συνδέσμου μας.


Νέος αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ εξελέγη ο Δήμαρχος Βριλησσίων Κω/νος Ιωαννίδης. Επίσης το Εκλεκτορικό Σώμα εξέλεξε για την Εκτελεστική Επιτροπή τους κ. Κοντάκη, Β. Σιώμο, Π. Μπόλα, και Κ. Παναγιώτου και αναπληρωματικά μέλη τους κ.κ. Μ. Κουτσιούρη και Θ. Τριαντάφυλλο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου