Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης / «Στα άκρα» η κόντρα του με τους ιδιώτες γιατρούς για τις εφημερίες στο ΕΣΥ...!!!

 

Tvxs Newsroom

«Στα άκρα» οδηγείται η σύγκρουση ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τους ιδιώτες γιατρούς με φόντο την διάταξη για κυρώσεις σε όσους δεν συμμετάσχουν στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων.

Ο υπουργός Υγείας δεν έκανε «ούτε βήμα πίσω» αναφορικά με την ψήφιση της διάταξης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η ρύθμιση δεν αποσύρεται». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «θα υπάρχει εσαεί και για τον επόμενο υπουργό».

Όπως είπε ο ίδιος είχε επικοινωνία σήμερα με νοσοκομεία της Σπάρτης, της Ξάνθης και της Δράμας, εκφράζοντας την ελπίδα για μια «ομαλή εξέλιξη».
«Περιμένω απάντηση, ελπίζω στο τέλος να μην χρειαστεί να εφαρμοστεί πουθενά», πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε «τραγική» την απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να σταματήσουν από την Παρασκευή και μέχρι την ψήφιση του νόμου η εκτέλεση συνταγογραφήσεων.

«Περιμένω απάντηση, ελπίζω στο τέλος να μην χρειαστεί να εφαρμοστεί πουθενά», πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε «τραγική» την απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να σταματήσουν από την Παρασκευή και μέχρι την ψήφιση του νόμου η εκτέλεση συνταγογραφήσεων.

«Είναι εκβιασμός εκατομμυρίων ασθενών οι οποίοι θα μπουν σε μεγάλη ταλαιπωρία. Αυτή η απόφαση του ΠΙΣ θα είναι τραγική, ελπίζω ότι θα το ξανασκεφτούν», ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι η ρύθμιση με τις κυρώσεις για τους ιδιώτες γιατρούς έχει έκτακτο και προσωρινό χαρακτήρα.

«Σε πνεύμα καλοπιστίας λέω στον ΠΙΣ να μην προχωρήσουν στην απόφαση, θα είναι επιζήμια για τους ασθενείς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα κάνει κάτι τέτοιο», είπε, πυροδοτώντας αντιδράσεις.

Βουλ

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σημείωσε πως «ούτε με το φιλότιμο, ούτε με το ζόρι μπορούμε να λύσουμε τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ». Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο λύση για να το κύμα φυγής από το δημόσιο σύστημα υγείας είναι να ξαναγίνει ελκυστικό, αυξάνοντας τις αμοιβές.

«Θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα», είπε απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου.

ή: «Πυρά» από τους φορείς κατά του υπουργείου Υγείας.

Νωρίτερα, οι φορείς που είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους έβαλαν με σφοδρότητα κατά του υπουργείου Υγείας.

Για απαράδεκτο και επικίνδυνο άρθρο που πρέπει να αποσυρθεί έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο «γαλάζιος» Θανάσης Εξαδάκτυλος που ήταν κι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

«Εκεί που δεν έχουμε σήμερα κίνητρα θα δημιουργηθούν και αντικίνητρα για τον ιδιωτικό τομέα», είπε και έκρουσε καμπανάκι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας λέγοντας ότι «αν ενεργοποιηθεί αυτή η διάταξη θα είναι το απόλυτο μπλακ άουτ με ευθύνη της κυβέρνησης» επεσήμανε συνεχίζοντας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου