Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Τέμπη / Προανακριτική για το «μπάζωμα» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι υπουργοί είναι στο στόχαστρο...!!!

Tvxs Newsroom

Την πρόθεσή του να ζητήσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για «μπάζωμα» στα Τέμπη γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο στόχαστρο θα μπαίνουν κυβερνητικά στελέχη, και συγκεκριμένα οι Χρήστος Τριαντόπουλος, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Θάνος Πλεύρης και Ζωή Ράπτη.

Επιπλέον, η Κουμουνδούρου ζητά από την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να συγκαλύψει για μια ακόμη φορά τις ευθύνες των υπουργών της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δηλώνει ότι θα ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη αναφορικά με το “μπάζωμα των Τεμπών” αμέσως μετά τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή από την Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας.

Ζητούμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία να ανοίξουν το δρόμο στη δικαιοσύνη και να μην επιχειρήσουν να συγκαλύψουν για μία ακόμη φορά τις ευθύνες των υπουργών τους».

Αντιπαράθεση Παππά-Τραντόπουλου στη Βουλή για τα Τέμπη

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Νίκου Παππά, είχε ζητήσει απαντήσει από τον Χρήστο Τριαντόπουλο για το αν θα δεχθεί την άρση της ασυλίας του όταν η δικογραφία για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών διαβιβαστεί στη Βουλή.

«Θα δεχθείτε να αρθεί η ασυλία σας για να πάτε στη Δικαιοσύνη για το δυστύχημα των Τεμπών ή εκεί έγιναν μόνο επικοινωνιακά λάθη, όπως ομολόγησε ο κ. Μητσοτάκης;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς, ενώ έβαλε και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για όσα ανέφερε επί του ζητήματος κατά την χθεσινή του συνέντευξη στον Σκάι.

«Είπε ότι στα Τέμπη έκαναν μόνο λάθη επικοινωνίας. Κύριε Τριαντόπουλε, αφορά εσάς. Μαθαίνουμε ότι η δικογραφία που αφορά και το πρόσωπό σας έχει πάρει τον δρόμο για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και, προφανώς, θα έρθει και στη Βουλή. Σας ρωτώ ευθέως, θα δεχθείτε την άρση της ασυλίας σας για να πάτε στη Δικαιοσύνη για το ζήτημα των Τεμπών ή εκεί έγιναν μόνο επικοινωνιακά λάθη; Εσείς, λίγες μέρες μετά, υπερηφανευόσασταν ότι διαχειριστήκατε το έδαφος και την ύλη. Μία απλή απάντηση δώστε μας: Θα δεχθείτε να ελεγχθείτε από τη Δικαιοσύνη;», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Απαντώντας ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έσπευσε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα εντυπώσεων και εργαλειοποίηση της τραγωδίας.

«Έχω απαντήσει για όλα μέσα στο Κοινοβούλιο, αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της» ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου