Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Με το βλέμμα στη ΔΕΘ το Μαξίμου - Τα «όπλα» του Αλ. Τσίπρα...!!!

του Αντώνη Αντζολέτου

Στραμμένο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (8-9 Σεπτεμβρίου) είναι ήδη το βλέμμα του Μεγάρου Μαξίμου, ύστερα από την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών και τη λύση για το χρέος,  

που γέμισαν με ευφορία την κυβερνητική πλειοψηφία.
Όπως εκτιμούν πολλοί, η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να αρχίσει από τη ΔΕΘ, ανεξαρτήτως του πότε θα προκηρυχθούν εκλογές, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ανοίγει τη «βεντάλια» των παροχών.

Στην Ηρώδου Αττικού, σε συνεργασία με όλα τα υπουργεία, έχουν μπροστά τους περίπου 2,5 μήνες να ετοιμάσουν το πρόγραμμα και τις παροχές που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, οι οποίες θα αντισταθμίσουν το μεγάλο «αγκάθι» της περικοπής των συντάξεων στις αρχές του 2019. 

Όπως έχει γράψει το newpost.gr, η καταγραφή που θα γίνει πρέπει να είναι προσεκτική και οι εξαγγελίες, αν και αναμένονται πλούσιες, «ζυγισμένες» καλά ώστε να μην προκαλέσει τους εταίρους και να μην κατηγορηθεί πως υπόσχεται ένα «νέο  πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» που ποτέ δεν υλοποιήθηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «καλάθι» του Αλέξη Τσίπρα θα περιέχει:
  • τη συμφωνία των Πρεσπών
  • τη λύση για το χρέος
  • την έξοδο από τα Μνημόνια στις 20 Αυγούστου
  • τη Συνταγματική Αναθεώρηση, που προγραμματίζεται να αρχίσει μέσα στο φθινόπωρο
Αξίζει να σημειωθεί πως τα μεγάλα «όπλα» που έχει στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας είναι οι κοινωνικές παροχές (φοροελαφρύνσεις, επιδόματα, 13η σύνταξη, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αύξηση κατώτατου μισθού)
Τέλος, ο πρωθυπουργός μέσα στο 2018 αναμένεται να ζητήσει δύο φορές ψήφο εμπιστοσύνης:
  • στα τέλη Νοεμβρίου με την ψήφιση του προϋπολιγισμού
  • στα τέλη του 2018 με την ψήφιση της συμφωνίας για τη «Βόρεια Μακεδονία». Υπενθυμίζεται πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν προαναγγείλει πως θα καταψηφίσουν τη συμφωνία.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου