Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι Βρυξέλλες φαίνεται να είναι έτοιμες να επιβάλουν σκληρά μέτρα σχετικά με το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων, που έχει εξελιχθεί σε κεντρικό θέμα συζήτησης στην Κομισιόν.
Το ζήτημα αυτό απειλεί την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, θέτοντας την κυβέρνηση μπροστά σε ένα «Γολγοθά» προαπαιτούμενων που πρέπει να υλοποιήσει μέχρι τον Οκτώβριο.
Συγκεκριμένα, οι Βρυξέλλες ζητούν από την Αθήνα να υπάρξουν διαφάνεια και ανταγωνισμός, καταπολέμηση της διαφθοράς, ψηφιοποίηση των διαδικασιών, εκπαίδευση των υπαλλήλων, αλλά και η δημιουργία μηχανισμών για την αξιολόγηση και την παρακολούθηση των συμβάσεων, που μπορεί να βοηθήσουν στην ανίχνευση προβλημάτων και την έγκαιρη επίλυσή τους.
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα οφείλει να υλοποιήσει 28 προαπαιτούμενα προκειμένου να λάβει απρόσκοπτα την επόμενη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Για το ζήτημα αυτό τοποθετήθηκε και ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ο ίδιος απέφυγε να μπει στην ουσία της υπόθεσης, αρκούμενος σε ένα γενικό σχόλιο περί των συμβάσεων, λέγοντας πως, αν υπάρχει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου