Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος ανακοινώνει την υποψηφιότητά του, ο Κασσελάκης δεν βιάζεται...!!!

 

Κατέληξαν μετά από πολλές συσκέψεις οι «87» στο πρόσωπο που θα στηρίξουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείχνοντας ότι δεν βιάζεται να ανακοινώσει και επίσημα την κάθοδο του στην εκλογική αρένα του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βάζει στόχο να βρεθεί σε κάθε γωνία της χώρας.

Επενδύοντας στην αδιαμεσολάβητη σχέση του με τον κόσμο, όπως αποτυπώνεται στις μετρήσεις της κοινής γνώμης, ο Κασσελάκης βάζει μπροστά τις μηχανές του μοντέλου της απευθείας επικοινωνίας με τους πολίτες, με άμεσες παρεμβάσεις στον… δρόμο των εσωκομματικών εξελίξεων εντός της Κουμουνδούρου. Εκφράζοντας, με αυτήν την συνθήκη που επιλέγει, να τονίσει το μήνυμα «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» και το «είμαι εδώ» που «έγραφε» στην αφίσα της προαναγγελίας της υποψηφιότητας του.

Την ίδια στιγμή, όλα δείχνουν, πως είναι ζήτημα ημέρας η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σωκράτη Φάμελλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από μια περίοδο έντονων ζυμώσεων και διεργασιών στο στρατόπεδο των «87» δρομολογήθηκε η κάθοδος του πρώην προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην κούρσα της προεδρικής εκλογής.

Ο στόχος, όπως καταγράφεται μέσα από τις πληροφορίες, είναι στο πρόσωπο του Σωκράτη Φάμελλου να στοιχηθεί, μέσα από την υποψηφιότητα του, ένα ευρύτερο πλαίσιο δυνάμεων και πέρα από τους «87» στην εσωκομματική σύγκρουση που οδηγεί, μέσω του έκτακτου Συνεδρίου, στις προεδρικές κάλπες.

Η μακρά χρονική περίοδος μέχρι το τέλος της εσωκομματικής διαδικασίας δείχνει, πάντως, πως θα είναι ιδιαίτερα σκληρή. Σε αυτό το πλαίσιο δεν πέρασαν απαρατήρητες οι δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, χθες, στον Real Fm. Μεταξύ άλλων η αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε, αναφερόμενη στον Στέφανο Κασσελάκη, πως «επιτρέψτε μου να σας πω επειδή ξέρω πολύ καλά και τον χώρο και επειδή αναφερθήκατε και στις δημοσκοπήσεις ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα ξαναεκλεγεί.

Κρατήστε το να το συζητήσουμε για αργότερα, ίσως μετά τις εκλογές», με το συγκεκριμένο, ωστόσο, απόσπασμα να μην περιλαμβάνεται στα σημεία της συνέντευξης της που δόθηκαν στα ΜΜΕ.

Αλλαγές

Την ώρα που συνεδριάζει εκ νέου το μεσημέρι της Πέμπτης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφηκε ένας μίνι «ανασχηματισμός» με μικρές «καραμπόλες» και σημειακές αλλαγές.
Τομεάρχης Οικονομικών αναλαμβάνει ο Χάρης Μαμουλάκης στη θέση του Νίκου Παππά, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο τιμόνι της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ Τομέαρχης Υποδομών και Μεταφορών αναλαμβάνει ο Γιώργος Καραμέρος.

Στις αξιοσημείωτες αλλαγές καταγράφεται πως η Πόπη Τσαπανίδου αναλαμβάνει Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ ο Παύλος Πολάκης επιστρέφει στο γνώριμο για εκείνον Τομέα Διαφάνειας. Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών για τον απόδημο ελληνισμό αναλαμβάνει η Νίνα Κασιμάτη, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος αναλαμβάνει αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, ενώ η Ραλλία Χρηστίδου αναλαμβάνει τομεάρχης Ναυτιλίας. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι παραμένουν οι Γιώργος Γαβρήλος, Νινα Κασιμάτη και Γιάννης Σαραλιώτης. Αναπληρωτής κοινοβουλευτικος εκπρόσωπος παραμένει ο Βασίλης Κόκκαλης, ενώ προστίθεται και ο Χρήστος Γιαννούλης. 

https://www.ieidiseis.gr/politiki/263210/syriza-o-famellos-anakoinonei-tin-ypopsifiotita-tou-o-kasselakis-den-viazetai

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου