Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ: Ο Μητσοτάκης παραπέμπει τον Σαλμά στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής...!!!

Η παραπομπή του Μάριου Σαλμά φαίνεται να συνδέεται με την κριτική που άσκησε σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, καθώς ήταν ένας εκ των 11 βουλευτών της ΝΔ που κατέθεσαν σχετική ερώτηση.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά.

Η απόφαση αυτή βασίζεται στην περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Σαλμάς σε δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις χθες και προχθές έκανε λόγο για φωτογραφικούς διαγωνισμούς που αφορούσαν κυλικεία του υπουργείου Πoολιτισμού και Υγείας, ενώ υπήρξε απάντηση και της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Ωστόσο ο Μάριος Σαλμάς ήταν από αυτούς που άσκησαν κριτική  σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, καθώς ήταν ένας εκ των 11 βουλευτών της ΝΔ που κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τόνισε πως «Δεν είναι αρκετά τα βήματα ούτε η διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, γιατί στην πράξη τα funds που κατέχουν τα κόκκινα δάνεια δεν τηρούν το θεσμικό πλαίσιο και δεν δείχνουν συμπεριφορά με κοινωνική ευαισθησία».

Σαλμάς: «Τα funds δεν τηρούν το θεσμικό πλαίσιο» – Κριτική για τα κόκκινα δάνεια και αιχμές για εσωκομματική αντιπολίτευση

Ο Μάριος Σαλμάς, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST, έδωσε έμφαση στο θέμα των «κόκκινων δανείων», τονίζοντας πως «Δεν είναι αρκετά τα βήματα ούτε η διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, γιατί στην πράξη τα funds που κατέχουν τα κόκκινα δάνεια δεν τηρούν το θεσμικό πλαίσιο και δε δείχνουν συμπεριφορά με κοινωνική ευαισθησία. Δεν υπάρχει πραγματική διάθεση να διευκολύνουν τους πολίτες στην πληρωμή των δόσεων των δανείων τους».

Ο κ. Σαλμάς επεσήμανε τη σημασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, τονίζοντας πως «πρέπει να περιλάβει περισσότερους πολίτες και να δοθεί ευκαιρία συμβιβασμού, ιδιαίτερα στους ευάλωτους. Οι πολίτες που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση πρέπει να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε διαδικασίες συμβιβασμού, ώστε να μπορούν να διατηρήσουν τις περιουσίες τους και να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία τους».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην κερδοφορία των funds, τα οποία έχουν αναλάβει τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, σημειώνοντας ότι «η κερδοφορία τους στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν περισσότερα χρέη». Αυτή η κερδοφορία, όπως ανέφερε, προκαλεί ανησυχία και αναδεικνύει το γεγονός ότι οι δανειολήπτες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Σαλμάς τη χαρακτήρισε «ικανοποιητική», αλλά πρόσθεσε πως «δεν μας κάλυψε πλήρως, διότι ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι μειώθηκαν τα κόκκινα δάνεια, κάτι που αφορά τις τράπεζες. Εμείς ρωτήσαμε για τους δανειολήπτες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην πράξη. Δεν τηρείται το θεσμικό πλαίσιο, δεν τηρούνται οι νόμοι, και η ύπαρξη νόμων από μόνη της δεν είναι αρκετή για να φέρει ευημερία και να λύσει προβλήματα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις εσωκομματικές εντάσεις και την πιθανότητα εσωτερικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σαλμάς ξεκαθάρισε πως οι βουλευτές της ΝΔ έπραξαν το αυτονόητο, ακολουθώντας τη γραμμή του Πρωθυπουργού να αναδεικνύουν τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. «Εμείς είμαστε η Νέα Δημοκρατία, σε ποιον να αντιπολιτευτούμε; Στον εαυτό μας; Οι 11 βουλευτές αθροίζουμε κοινοβουλευτική εμπειρία 200 ετών». Τόνισε επίσης πως θα υπάρξουν αντίστοιχες παρεμβάσεις και για άλλα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Η κριτική του Μάριου Σαλμά και η δημόσια τοποθέτησή του για τα κόκκινα δάνεια, σε συνδυασμό με την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας με ερώτημα τη διαγραφή του, αναδεικνύουν την έντονη εσωκομματική συζήτηση και τις διαφορετικές προσεγγίσεις που επικρατούν στο κόμμα σε κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

 https://newpost.gr/eidiseis/ragdaies-exelixeis-sti-nd-o-mitsotakis-parapempei-ton-salma-stin-epitropi-deontologias-me-to-erotima-tis-diagrafis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου