Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Νέα κοινή εμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά βάζει «φωτιά» στις συζητήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ...!!!

Ευδιάθετοι προσήλθαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, παρουσία πλήθους υπουργών, βουλευτών και στελεχών της ΝΔ -  Η παρουσία τους αναμένεται να προκαλέσει εκ νέου συζητήσεις και σχόλια στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. 

Δεύτερη κοινή δημόσια εμφάνιση σε διάστημα δύο μηνών πραγματοποίησαν απόψε οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. Μετά την πρώτη τους εμφάνιση στο Πολεμικό Μουσείο τον περασμένο Ιούλιο, αυτή τη φορά παραβρέθηκαν στο Αμφιθέατρο της Πινακοθήκης-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου για την παρουσίαση του βιβλίου «Καραμανλής – Η πολιτική ως δημιουργία».

Αν και οι δύο πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των ομιλητών, η κοινή τους παρουσία αρκεί να ρίξει νέο λάδι στις εσωκομματικές συζητήσεις, καθώς πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονων πολιτικών εξελίξεων.

Ειδικότερα, έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την ερώτηση των 11 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος προς τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, για τα «κόκκινα» δάνεια αλλά και τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και από το κόμμα.

Συνάμα μεγάλο συμβολισμό έχει και η παρουσία μεγάλου αριθμού υπουργών, βουλευτών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, που έσπευσαν να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Το «παρών» στην παρουσίαση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη, ο υπουργός Μετανάστευσης Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστας Κυρανάκης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Σωτήρης Γκίκας, ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσων Φωτήλας, ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, οι αντιπρόεδροι της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης και Θανάσης Μπούρας, οι βουλευτές Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Στέλιος Πέτσας, Γιάννης Οικονόμου, Χρήστος Μπουκώρος, Βασίλης Γιόγιακας, Μαρία Αντωνίου, Χρήστος Κέλλας, Γιάννης Παππάς, Νότης Μηταράκης. Επίσης, παραβρέθηκε ο πρώην υπουργός Σταύρος Παπασταύρου.

Η δεύτερη κοινή παρουσία των δύο πρώην ηγετών της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να πυροδοτήσει ποικίλα σχόλια και εικασίες για τις εσωκομματικές ισορροπίες και τον ρόλο που ενδέχεται να παίξουν στο μέλλον της παράταξης.

 https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1586876/nea-koini-emfanisi-karamanli-kai-samara-vazei-nea-fotia-stis-syzitiseis-sto-esoteriko-tis-nd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου