Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Μάριος Σαλμάς / Διεγράφη και από μέλος της ΝΔ...!!!

Tvxs Newsroom 

 Μετά την αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος ο Μάριος Σαλμάς διαγράφηκε και από μέλος ης ΝΔ, με απόφαση απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής, Μαρίας Συρεγγέλα.

Η παραπομπή του αφορούσε σε αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή.

Μάλιστα, ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μίλησε για ομόφωνη απόφαση διαγραφής Σαλμά από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Επίσης, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, επισήμανε ότι ο Μ. Σαλμάς «με την εν γένει συμπεριφορά του έθεσε εαυτόν εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας» του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την παραπομπή του ήταν οι τελευταίες τηλεοπτικές του εμφανίσεις όπου επανέλαβε τα περί φωτογραφικών διαγωνισμών από υπουργούς της κυβέρνησης.

Την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, κατόπιν εισήγησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για «αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή».

Μάριος Σαλμάς: Η πρώτη δήλωση μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ

Ο ίδιος ο κ. Σαλμας εξερχόμενος από την Επιτροπή άφησε σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού.

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτακης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουοκ ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανεδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δήλωσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής», πρόθεσε, ενώ σε ερώτηση αν θα παραδώσει την έδρα απάντησε «νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου