Του Νίκου Λακόπουλου
Η τελευταία σκηνή στην κωμωδία του του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανάρτηση του Προέδρου του ότι αναζητούσαν από την Κουμουνδούρου την Αθηνά Λινού για να της ζητήσουν να παραιτηθεί – να παραδώσει την έδρα της δηλαδή- αλλά δεν την… έβρισκαν.
Είχε προηγηθεί η αλλαγή προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος με ζουμ του Προέδρου που δεν μπόρεσε να είναι εκεί γιατί είχε να ασχοληθεί με το γαμήλιο πάρτυ του πράγμα που δεν τον εμπόδισε να καρατομήσει τον Σωκράτη Φάμελλο και να διαγράψει την Αθηνά Λινού.
“Οι απαντήσεις και τα στοιχεία που κόμισε στους νομικούς του 7ου της Κουμουνδούρου για την εξωπολιτική της δραστηριότητα, δεν ήταν επαρκή και γέννησαν περισσότερες απορίες από όσες έλυσαν” ανέφερε ο Κασσελάκης μαζί με το αυτοκρατορικό ότι δεν τον ικανοποίησαν οι εξηγήσεις της.
Η αρνητική ψήφος της κας Λινού στην πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο σε μια απόφαση όπου το κόμμα και τα όργανά του έχουν καταργηθεί και ο Πρόεδρος σαν σουλτάνος αποφασίζει χωρίς να καλέσει καν σε απολογία τον κατηγορούμενο.
Μόλις την Παρασκευή η Αθηνά Λινού κατέθεσε -όπως της ζητήθηκε – στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, υπόμνημα 459 σελίδων με αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την ΑΜΚΕ της οποίας ηγείται. Όπως αναρωτιέται και η ίδια “πότε πρόλαβε να τις διαβάσει;”.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με εντολή του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, προχώρησε σε διαγραφή της κ. Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. του κόμματος για λόγους διαφάνειας” ανακοίνωσε το κόμμα χωρίς να είναι σαφές ποιο είναι το κατηγορητήριο: “Η κα Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν”.
Είχαν προηγηθεί τόσο η αποστολή εξωδίκου από την πλευρά της προς τον Παύλο Πολάκη από τον οποίο απαιτούσε την αποκατάστασή της, αλλά και η προσωπική δέσμευση του Στέφανου Κασσελάκη ότι θα διερευνήσει προσωπικά την υπόθεση. Αλλά αν υπάρχει κάποιο θέμα αυτό θα πρέπει να απασχολήσει την Δικαιοσύνη όπως συμβαίνει στα κοινοβουλευτικά καθεστώτα και δεν συμβαίνει σε άλλα συστήματα εξουσίας όπου “καθαρίζει” ο “Αρχηγός”.
Η διαγραφή της Αθηνάς Λινού
«Mου ζητάτε να αποδεχθώ μια ανύπαρκτη ενοχή. Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου. Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κ. Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής” ανακοίνωσε η Αθηνά Λινού. “Και είναι απορίας άξιο πότε προφθάσατε να διαβάσετε τις 459 σελίδες με στοιχεία που αποδεικνύουν την άψογη διαχείριση της Prolepsis ώστε να προβείτε στην ηθικώς και λογικώς μετέωρη αξίωσή σας”.
Από την ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη μαθαίνουμε πως “η οικονομική δραστηριότητα με εταιρείες διαφαινόμενου ειδικού σκοπού σε συνδυασμό με μια σειρά απευθείας αναθέσεων δεν συνάδουν με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, οι απευθείας αναθέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί σταθερά ως όχημα για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, αποτελούν κόκκινη γραμμή για εμάς’.
Η ανακοίνωση της διαγραφής συνοδεύτηκε από μια αιχμή για τον Αλέξη Τσίπρα: «Η οικονομική δραστηριότητα της Αθήνας Λινού έπρεπε να είχε διερευνηθεί για τυχόν σκιές πριν από την ενσωμάτωσή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.
“Δεν ξέρω αν έγινε κάποια έρευνα” θα δηλώσει στο Action 24 η Όλγα Γεροβασίλη. “Δεν βρέθηκε ένοχη η κ. Λινού. Το αντίθετο. Καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας”.
Προφανώς η υπόθεση αυτή θα έχει συνέχεια στα δικαστήρια, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε πάλι ένα πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετατρέποντας ένα κόμμα αρχών σε υποχείριο προσωπικών φιλοδοξιών με όρους φεουδαρχισμού -καταργώντας τα όργανά του σαν καίσαρας που καλεί για εξηγήσεις βουλευτές, τους δικάζει και με συνοπτικές διαδικασίες τους διαγράφει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέμα ηγεσίας
Οι δημόσιες παρεμβάσεις μιας σειράς άλλων στελεχών όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Χρήστος Σπίρτζης θέμα ηγεσίας και ζητούν “να ξαναγίνουν εσωκομματικές εκλογές. Ο ίδιος να πάρει την ευθύνη του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αυτό θα λειτουργήσει λυτρωτικά» όπως θα πει η αντιπρόεδρος της Βουλής.
«Η εισήγηση αυτή του προέδρου δημιούργησε ένα τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Επέλεξε να δημιουργήσει ένα εσωτερικό πρόβλημα, ενώ η κοινωνία έχει τεράστια προβλήματα. Το ερώτημα το δικό μου είναι γιατί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε μία κοινοβουλευτική ομάδα που είχε μία πάρα πολύ καλή παρουσία» θα πει ο Σωκράτης Φάμελλος. «Έχω ανοίξει ξεκάθαρα θέμα πολιτικής της ηγεσίας».
«Πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία στην Κ.Ο. ο Κασσελάκης. Έχει 17 από 35 βουλευτές» λένε οι «87» -«Ο Πρόεδρος έχει τεράστια πλειοψηφία στην βάση. Μόνο αυτή η πλειοψηφία μετρά. Αν επιθυμεί η ομάδα των 87 – ή όσων είναι τέλος πάντων – ας τον προκαλέσουν στην Κ.Ε.».
Το ερώτημα είναι πια σε ποια βάση, αφού το κόμμα συρρικνώνεται; To λιμάνι… φεύγει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -που βλέπει πως θα υπάρξει μια “πρόσκαιρη πολιτική φθορά”- προτιμά ένα μικρότερο κόμμα στο οποίο θα είναι αρχηγός από ένα κόμμα μεγαλύτερο που δεν θα είναι ολοκληρωτικά δικό “του”.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου