Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Handelsblatt: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι στην οικονομία – Έχει 9,2% χαμηλότερο ΑΕΠ σε σχέση με το 2009»!...

Με ένα σημείωμα αποτυπώνει την τραγωδία της σύγχρονης Ελλάδας: «Υποφέρει ο πληθυσμός»

 H γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt με ένα άρθρο λίγων λέξεων περιγράφει γλαφυρά αυτό που όλοι ξέρουν, εκτός από τους Έλληνες που πιστεύουν τα κυβερνητικά ανέκδοτα περί «ανάπτυξης»: Ότι η οικονομία της χώρας δεν έχει φτάσει ακόμα τα επίπεδα του 2009!

Αυτό που επανειλημμένα ένα σημειώσει το pronews.gr: Μια απλή ανάγνωση στα στοιχεία του ΑΕΠ το αποδεικνύουν περίτρανα: Ακόμα δεν έχουμε φτάσει το ΑΕΠ του 2009! Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μετά, η χώρα δεν μπορεί να αναπνεύσει και έχει απωλέσει σε απόλυτα μη μοχλευμένα νούμερα πάνω από 1 τρισ. ευρώ, υπονομεύοντας το ίδιο το μέλλον του έθνους!

 Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε πραγματικές τιμές η Ελλάδα αναμένεται το 2024 να παρουσιάσει το χαμηλότερο επίπεδο μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης σημειώνοντας 29.828 ευρώ κατά κεφαλήν ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωζώνης ήταν 41.852 ευρώ για το 2024.

Επιπλέον η Ελλάδα αποτελεί την μοναδική οικονομία της Ευρωζώνης που σημειώνει χαμηλότερο ΑΕΠ σε σχέση με το 2009 κατά -9,2% όταν κατά μέσο όρο οι χώρες της Ευρωζώνης σημειώνουν υψηλότερο ΑΕΠ κατά 14,9%!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου