Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Υποκλοπές / Συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το πόρισμα του Αρείου Πάγου...

Tvxs Newsroom 

 Στη Βουλή και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μεταφέρεται η σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές. Η Επιτροπή συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα Παρασκευή (2/8) στις 10 το πρωί.

Η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία θα κληθουν για να δώσουν εξηγήσεις η εισαγγελέας του Aνωτάτου Δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη και ο αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση, ἐγινε μετά από αίτημα έξι κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη) της αντιπολίτευσης. Τα κόμματα ζητούν απαντήσεις για θέματα διαφάνειας, ενώ η κυβέρνηση διαμηνύει ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο για ζητήματα λειτουργίας της δικαιοσύνης.

Με την κατάθεση αιτήματος για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και από τη ΝΙΚΗ, συμπληρώνεται ο αριθμός των 2/5 που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Τα κόμματα ζητούν απαντήσεις για θέματα διαφάνειας, ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι κλήση δικαστικού λειτουργού μπορεί να υπάρξει μόνο για ζητήματα λειτουργίας της δικαιοσύνης, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου