Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ / Επτά «όχι» στην εισήγηση Κασσελάκη για την Κεντρική Επιτροπή – Οι συμφωνίες και οι διαφωνίες...!!!

Tvxs Newsroom 

Την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη για την Κεντρική Επιτροπή καταψήφισαν 7 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας τα οποία έχουν υπογράψει το κείμενο των 87.

Συγκεκριμένα, αυτοί που καταψήφισαν είναι η Όλγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Ζωή Καρκούλια, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και η Ελένη Συμεωνίδου.

Τα επτά μέλη του οργάνου διαφωνούν με σημεία της εισήγησης προς την Κ.Ε., μεταξύ άλλων ο εκλογικός απολογισμός, το πώς ανακοινώθηκε το κλείσιμο της Αυγής, διάφορες αναρτήσεις, κ.λπ.

Η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου κάλεσε όσους διαφωνούν να καταθέσουν παρατηρήσεις και τροπολογίες ώστε να ενσωματωθούν και να μεταφερθούν στην Κ.Ε.

Αποφασίστηκε Πολιτική Γραμματεία και την επόμενη εβδομάδα, όπου θα συζητηθούν τα οργανωτικά και θα γίνει άλλη μια ΠΓ μέχρι τέλη Ιουλίου. Το Συνέδριο θα λάβει χώρα το φθινόπωρο και εφόσον είναι εφικτό θα μπορούσε να γίνει ακόμη και τέλη Σεπτεμβρίου υπό την προϋπόθεση της προετοιμασίας.

Συγκροτήθηκε επιτροπή που θα συζητήσει τις καταστατικές αλλαγές. Μέλη της μεταξύ άλλων οι Αλεξιάδης, Τζάκρη, Κορμάς, Δούρου, Κουβέλη, Καλαματιανός, Ρεπούση, Μπουρνού, Μαντζουράνης, Ζαχαριάδης, Ρήγας, Κασιμάτη, Ξενογιαννακοπούλου.

Πηγές του Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για γόνιμο και παραγωγικό κλίμα στη συνεδρίαση. Στην εισήγησή του ο Στέφανος Κασσελάκης απέφυγε να υψώσει τους τόνους ενόψει και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ όλα τα μέλη της ΠΓ που μίλησαν ήταν ήπια.

“Μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Χρειάζεται ομόνοια, προγραμματικές προτάσεις και ενότητα. Είμαι στη διάθεσή σας για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι”, επισήμανε ο κ. Κασσελάκης στην πρωτολογία του ενώ στη δευτερολογία του ανέφερε πως “ήταν μια πάρα πολύ παραγωγική και ευγενική συνεδρίαση. Θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα, γιατί η κοινωνία αγκομαχά και θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία”.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι μπορούν να βρεθούν τομείς και πεδία για κοινοβουλευτική συνεργασία με άλλα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, μέσω προτάσεων νόμου ή τροπολογιών, κάτι για το οποίο υπήρξε συμφωνία από όλα τα μέλη της ΠΓ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs, οι Γιάννης Ραγκούσης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος επανέφεραν την πρότασή τους για εσωκομματικό δημοψήφισμα, ώστε να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί προερχόμενος στα γραφεία της Κουμουνδούρου ο Στέφανος Κασσελάκης είχε σύντομο διάλογο με εργαζόμενους της Αυγής που πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας.

 Μετά τη συνεδρίαση του οργάνου, αναμένεται να ακολουθήσει η επίσημη συνάντηση του προέδρου και μελών της ΠΓ με τους εργαζόμενους της Αυγής. Από τη συνεδρίαση απουσιάζει ο Αλέκος Φλαμπουράρης για λόγους Υγείας και ο Διονύσης Τεμπονέρας ο οποίος έχει παραιτηθεί από τα όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου