Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Γιατί οι διαγραφές θα διασπάσουν το ΠΑΣΟΚ - Μετριέται ο συσχετισμός δυνάμεων...!!!

Πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί- Τι θα κάνει ο Χρηστίδης- Θα είναι υποψήφιοι ο Χριστοδουλάκης και ο Κατρίνης; -Όσα θέλετε να ξέρετε ενόψει των εξελίξεων στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ένα παλιό ρητό στην πολιτική λέει μην χρησιμοποιείς ποτέ απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις- όχι τουλάχιστον χωρίς να έχεις εσύ μεγαλύτερο κόστος από τον αντίπαλό σου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, κάτω από την πίεση που δέχεται μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου, διέπραξε το λάθος. Απείλησε με διαγραφές στελέχη που ουσιαστικά θα διαφοροποιούνται δημοσίως από την απόφαση που θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή στη συνεδρίασή της στις 30 του μηνός, εξακολουθώντας με τον τρόπο αυτό να ασκούν κριτική στην ηγεσία και προσωπικά στον ίδιο!

Για να μην παρεξηγηθούμε δημοσιεύουμε επακριβώς την πολυσυζητημένη φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Κουβαρά στην κρατική τηλεόραση: «Όποιος την επομένη ημέρα συνεχίσει το παιχνίδι της διχόνοιας και της τοξικότητας θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ. Δεν θα δεχτώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς. Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά. Θα πάρουμε αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή».

Γιατί δεν μπορεί να κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαγραφές; Μα αν τις κάνει, θα διασπαστεί το ΠΑΣΟΚ. Φανταστείτε, για παράδειγμα, να διαγράψει τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο- το όνομα δεν είναι τυχαίο, πολύ θα το ήθελαν στη Χαριλάου Τρικούπη! Μαζί του θα φύγουν και μίνιμουμ τέσσερις βουλευτές που συμπορεύονται μαζί του, ενώ το αντίπαλο μπλοκ θα συσπειρωνόταν και το «μπλοκ Ανδρουλάκη» θα αποδυναμωνόταν! Την Τρίτη, ο Χάρης Δούκας, μιλώντας στο Συνέδριο του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα, απομόνωσε πολιτικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως οι ιδέες είναι πλούτος για το κόμμα- και είναι αλήθεια!

Νωρίτερα, με άρθρο του στο Dnews (ΕΔΩ) ο Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Σκανδάμης υπήρξε ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στον πρόεδρο του κόμματός του για τις απειλές περί διαγραφών. Το γεγονός ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν αντέδρασε σε κάποιον βαθμό δείχνει και τις δυνατότητές της να κάνει διαγραφές!

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Τετάρτης και της επερχόμενης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ ας επιχειρήσουμε να απαντήσουμε σε ορισμένα ερωτήματα που προκύπτουν στη Χαριλάου Τρικούπη ενόψει της εκλογής ηγεσίας:

ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ; Αυτή τη στιγμή ο Χάρης Δούκας δείχνει όχι απλώς να αποκτά δυναμική, αλλά να αναδεικνύεται στον αντίπαλο πόλο του Νίκου Ανδρουλάκη. Προσόν του η διείσδυση τόσο προς τα δεξιά όσο και προς τα αριστερά, η πολιτική του φρεσκάδα, αλλά και το γεγονός ότι δύναται να ηγηθεί της ανασύνθεσης του χώρου, λόγω και του «μοντέλου Δούκα- Ζαχαριάδη» που οδήγησε στην κατάκτηση του Δήμου Αθηναίων. Υποψήφιος για την ηγεσία, επίσης με χαρακτηριστικά ευρύτερα, είναι ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ ακόμα δεν ανοίγει τα χαρτιά του ο Μιχάλης Κατρίνης. Πλατφόρμα με πολύ ενδιαφέρον κατέθεσε στο δημόσιο διάλογο και ο φέρελπις πρώην γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης που προφανώς προγραμματίζει να συμμετάσχει στη μάχη για την ηγεσία.

ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ «ΚΛΕΙΔΙ»; Ο Παύλος Χρηστίδης. Η πολιτική λογική λέει πως ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα θα συνταχθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ώστε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ...επόμενη μάχη για την ηγεσία.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ; Ο σκληρός πυρήνας του κάθε υποψηφίου άρχισε ήδη να δραστηριοποιείται. Οι περισσότεροι θα στρατευτούν με κάποιο υποψήφιο όταν ξεχωρίσει το φαβορί για την επικράτηση στις εκλογές, καθώς, έλεγε και ο ποιητής "φρόνιμα και τακτικά πάω μ΄ εκείνον που νικά"!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ; Όχι. Αυτή τη στιγμή, άλλωστε, ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να πάρει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για το χρόνο της διεξαγωγής των εκλογών, ώστε οι κάλπες να στηθούν σε βάθος χρόνου. Αντιθέτως "δελφίνοι" όπως ο Χάρης Δούκας θέλουν τις εκλογές αρχές φθινοπώρου.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ; Προς το παρόν ...ακούει! Όλα δείχνουν όμως δείχνουν πως προτάσσει το θέμα της ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς, όπως άλλωστε φάνηκε και α[πό την ομιλία του στο Συνέδριο του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΕΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ; Βεβαίως. Όποιος τον υποτιμά κάνει λάθος, έστω και αν αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

 https://www.dnews.gr/eidhseis/paixnidia-eksousias/477600/giati-oi-diagrafes-tha-diaspasoun-to-pasok-metrietai-o-sysxetismos-dynameon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου