Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Τα των διαδρόμων / Το ναυάγιο του debate, τα κριτήρια ανασχηματισμού και η δυσαρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ για Σπηλιωτόπουλο...!!!

Tvxs Team 

Στους διαδρόμους των γραφείων της Ν.Δ. σιγοψιθυρίζεται ότι μετά τη μάχη των ευρωεκλογών, θα ακολουθήσει ένας δομικός ανασχηματισμός

Τη σχετική σεναριολογία τροφοδότησε το γεγονός ότι – στην πρόσφατη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ – ο πρωθυπουργός – όταν ρωτήθηκε σχετικά – δεν απέκλεισε κατηγορηματικά την προοπτική των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, μετά τις 9 Ιουνίου: «∆εν είναι αυτή τη στιγμή κάτι το οποίο έχω στο µυαλό µου. Στο µυαλό µου έχω την εκλογική αναµέτρηση και όλα τα στελέχη συστρατεύονται σε αυτή»,
είχε σημειώσει.

Κάποιοι, πάντως, επισημαίνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης – πριν αποφασίσει – θα αξιολογήσει τον βαθμό συμμετοχής των βουλευτών στην προεκλογική εκστρατεία. Η έλλειψη…ζήλου θα έχει συνέπειες, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.

Debate στη…Βουλή

Την οδό της φυγομαχίας από ένα ή περισσότερα προεκλογικά debates ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις ευρωεκλογές, η αντιπολίτευση ζήτησε την διεξαγωγή τηλεμαχιών, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ενόψει ευρωεκλογών. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., ωστόσο, Γιάννης Σμυρλής, απάντησε αρνητικά λέγοντας πως τα debates γίνονται με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Όπως, έλεγε, στη στήλη, παλαιό στέλεχος της Ν.Δ. «ο πρώτος στις δημοσκοπήσεις δεν έχει λόγο να κάνει αποδεκτές τις προτάσεις για μία τηλεοπτική μονομαχία» παραπέμποντας στο «ολέθριο λάθος του Κώστα Μπακογιάννη να δεχτεί την πρόσκληση του Χάρη Δούκα για debate που προκάλεσε την αφετηρία της ανατροπής στον Δήμο της Αθήνας».

Ο νομός…Λαμίας

Θάλασσα τα έκανε στη.. γεωγραφία η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Στο πλαίσιο της προεκλογικής της περιοδείας, για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, η ευρωβουλευτίνα – και νυν υποψήφια – επισκέφθηκε -σύμφωνα με ανάρτησή της- την πρωτεύουσα του…«νομού Λαμίας»(!).

Πολλοί χρήστες, με σκωτική διάθεση, την ενημέρωσαν ότι η Λαμία είναι πόλη και πρωτεύουσα της Ρούμελης, Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Υπό αυτό το πρίσμα, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, αναγκάστηκε να προσαρμόσει, αναλόγως, τις αναρτήσεις της σε Facebook, X και Instagram.

Ο Σπηλιωτόπουλος έμεινε με τη στήριξη του Καρανίκα

Η μετοίκιση του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. έχει φουσκώσει κύματα αντιδράσεων, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, και δίνει τροφή για τρολαρίσματα στο διαδίκτυο. Με σκωπτικό τρόπο ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε λόγο για «πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα. Όταν το ανακοινώσατε με πήρε η φον ντερ Λάιεν και μου είπε “τι γίνεται εκεί; Έχετε τέτοιες μετακινήσεις;”.

Ανάλογες διαρροές, με ειρωνικό χαρακτήρα, πραγματοποιούνται και από άλλα στελέχη της Ν.Δ., που κάνουν λόγο «για μετεγγραφή αεροδρομίου από τον Κασσελάκη». Ήδη, εντούτοις, και στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί δυσαρέσκεια για τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου συμβούλου. Οι πρόσφατες τηλεοπτικές εμφανίσεις του Άρη Σπηλιωτόπουλου κατά τις οποίες δήλωσε ότι ο Μητσοτάκης κατάφερε με την επιλογή Μπελέρη να σταματήσει τη δημοσκοπική φθορά σε αντιδιστολή με το γεγονός ότι ο Κασσελάκης κάνει λόγο για «ανατροπή», μπήκαν στο μικροσκόπιο της Κουμουνδούρου,

Αυτήν τη δυσαρέσκεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε να διαφανεί κατά την εμφάνισή του το πρωί της Μεγάλης Τρίτης στην Κατερίνα Καινούργιου που δήλωσε ότι «δεν σχολιάζω είτε πρόκειται για συμβούλους, για εργαζόμενους της Κουμουνδούρου, όπως θες πες το. Δεν σχολιάζω τα του οίκου μου». Σημείωσε, μάλιστα, πως ο ίδιος δεν έχει την ανάγκη επικοινωνιολόγου.

Ο Σπηλιωτόπουλος, εντούτοις, έμεινε με τη στήριξη του Καρανίκα. Ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζει όσους έσπευσαν να ασκήσουν κριτική για τη συγκεκριμένη συνεργασία, «αναξιόπιστους και αναχρονιστές» και στέλνει εσωκομματικό μήνυμα πως «η πολιτική και κομματική καταγωγή των στελεχών που συνεργάζονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρέπει να μας ταράζει».

 

Άρση της νομιμότητας στο Δημόσιο;

Παραλίγο να προκληθεί νέο αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις του Κασσελάκη σε σχέση με το Δημόσιο Τομέα, άφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης της μονιμότητας των δημόσιων υπαλλήλων. Σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – σε ερώτηση για το ενδεχόμενο άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων – απάντησε μεταξύ άλλων πως «ο Έλληνας πολίτης πρέπει να αξιολογεί την αποδοτικότητα του Δημοσίου».

Αυτή η αποστροφή ερμηνεύτηκε ως αποκάλυψη ενός άλλου δείγματος της νεοφιλελεύθερης ατζέντας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Τρεις ημέρες μετά, επιχείρησε να θολώσει τα νερά – σε πρωινάδικο του ALPHA – αναφέροντας πως δεν θεωρεί ότι άφησε ανοιχτό το θέμα της άρσης της μονιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου