Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Σφυροκόπημα Χαρίτση και.... ΣΥΡΙΖΑίων για ταύτιση Κασσελάκη - Μητσοτάκη στη φορολογία...!!!

Το πρωί της Παρασκευής το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Καρκούλια, ζήτησε με επιστολή της στη Γραμματέα του κόμματος κα Ράνια Σβίγκου την έκτακτη σύγκληση του Οργάνου, σούρνωντας λίγο πολύ τα εξ' αμάξης στον κ. Κασσελάκη και τις... προσωπικές επιλογές του.

Τι για «μετατροπή σε ασπόνδυλο κόμμα life style, χωρίς όργανα και λογοδοσία» μίλησε, τι για κόμμα που «δεν έχει σχέση με την Αριστερά, τη σοσιαλδημοκρατία αλλά ούτε καν το Κέντρο» μίλησε. Και τι δεν είπε η κα Καρκούλια, στενότατη πολιτική φίλη του Χρήστου Σπίρτζη. Για να καταλήξει στο ουσιώδες, το οποίο απασχολεί έντονα την πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε απασχολήσει και όσους αποχώρησαν ιδρύοντας τη Νέα Αριστερά: Πως οι θέσεις που έχει εκφράσει ο κ. Κασσελάκης για την οικονομία και τον ιδιωτικό τομέα «εφάπτονται με τις μεγαλοστομίες Μητσοτάκη».

Δεν χρειάστηκαν παρά δύο ώρες, προκειμένου τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να έρθουν στην αμήχανη θέση να πάρουν... θέση για τις εν λόγω εξαγγελίες Κασσελάκη. Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο άβολη, δεδομένου ότι η κριτική προήλθε διά στόματος του Προέδρου της Νέας Αριστεράς και μέχρι πρότινος συντρόφου τους, Αλέξη Χαρίτση, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης για την ακρίβεια.

Με αφορμή τις δύο προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και τη φορολογία, τις οποίες κάλεσε να «δούμε αλληλένδετα», ο κ. Χαρίτσης σημείωσε πως «για να μην πληρώσουν τα ευάλωτα νοικοκυριά το κόστος του πληθωρισμού θα πρέπει να το πληρώσουν κάποιοι άλλοι. Τι κάνει όμως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό;

Με συγκεκριμένα λοιπόν παραδείγματα:

Ζευγάρι μισθωτών που βγάζουν από 10.000 ευρώ ο καθένας, θα δουν συνολικό όφελος μόλις 246 ευρώ συνολικά (123 ευρώ έκαστος).
Ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 100.000 ευρώ θα δει όφελος περίπου 9.000 ευρώ.

Προοδευτική φορολόγηση και προοδευτική πολιτική είναι η μείωση φόρου για εισοδήματα 100.000 ευρώ ανά έτος; Σοβαρά, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ;

Ενώ για τον ΕΝΦΙΑ, η πρόταση προβλέπει μείωση ακόμα και για ιδιοκτήτες με ατομική περιουσία 400.000. Για παράδειγμα: Ένα ζευγάρι που έχει ακίνητη περιουσία αξίας 800.000 ευρώ με συνιδιοκτησία 50% ο καθένας, άρα 400.000 ανά άτομο, θα δει μείωση στον ΕΝΦΙΑ».

Και συνέχισε ο κ. Χαρίτσης:

«Η συγκεκριμένη πρόταση κινείται στην λογική λιγότεροι φόροι για όλα τα εισοδήματα, λογική που στην πραγματικότητα ελαφρύνει τους πλούσιους και απέχει πάρα πολύ από την όποια εφαρμογή αναδιανεμητικής πολιτικής.
Λιγότεροι φόροι για τους πλούσιους, καμία πρόβλεψη για τη χρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους, μείωση εισφορών για τους εργοδότες.

Η ηγεσία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μας λέει ότι όλοι μαζί, όλοι μαζί μπορούμε να επωφεληθούμε από ένα σοκ οριζόντιων φοροαπαλλαγών, παρόλο που αυτές ευνοούν καταφανώς τους έχοντες.

Πρόκειται για τον ορισμό του trickle-down-economics. Που στηρίζονται στην υπόθεση ότι η κατάρρευση των φορολογικών εσόδων θα δημιουργήσει συσσώρευση κεφαλαίου, που στη συνέχεια θα οδηγήσει στην παραγωγή νέου πλούτου», για να καταλήξει: «Η θεωρία αυτή βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την λογική της Νέας Δημοκρατίας για το φορολογικό. Και έχει αποτύχει διεθνώς παταγωδώς. Οδηγεί σε μεγαλύτερες ανισότητες και βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με αριστερή ή προοδευτική φορολογική πολιτική. Μια αντιπολίτευση που ενσωματώνει την κυρίαρχη λογική του νεοφιλελευθερισμού για τη φορολογία είναι μέρος του προβλήματος, όχι μέρος της λύσης».

Για να συνοψίσουμε, ο κ. Χαρίτσης της Νέας Αριστεράς εγκαλεί τον κ. Κασσελάκη πως βρίσκεται «σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη λογική της ΝΔ για το φορολογικό», η κα Καρκούλια του ΣΥΡΙΖΑ πως οι θέσεις του για τον ιδιωτικό τομέα και την οικονομία «εφάπτονται με τις μεγαλοστομίες Μητσοτάκη». Σημεία των καιρώ

 https://www.dnews.gr/eidhseis/pliroforiodotis/473759/sfyrokopima-xaritsi-kai-syrizaion-gia-taytisi-kasselaki-mitsotaki-sti-forologia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου