Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Τέμπη – Άρειος Πάγος / Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που απέρριψε τη μήνυση συγγενών κατά Τριαντόπουλου...!!!

 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας για την εισαγγελέα πρωτοδικών, η οποία και εξέδωσε απορριπτική διάταξη επί της ουσίας για καταγγελθέντες υπουργούς στην υπόθεση του φονικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Με την παραγγελία της, η κ. Αδειλίνη απευθύνεται στην προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας σημειώνοντας: «Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης προσφυγής συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη κατά της διάταξης της εισαγγελέως πρωτοδικών Λάρισας, κ. Κεχαγιά η οποία και ελέγχεται τώρα πειθαρχικά.

Η προσφυγή των συγγενών των θυμάτων

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της εισαγγελέως αφορούσε στην αρχειοθέτηση της μήνυσης των συγγενών των θυμάτων κατά του Χρήστου Τριαντόπουλου και της Ζωής Ράπτη για τη σιδηροδρομική τραγωδία.

Στην εν λόγω επίμαχη εισαγγελική διάταξη αναφερόταν χαρακτηριστικά: «επειδή, δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί η αντικειμενική υπόσταση των ανωτέρων αδικημάτων σε βάρος των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη μόνο από την παρουσία τους στο χώρο χωρίς να προκύπτει η καθ’ οποιανδήποτε τρόπο συμμετοχή τους στη λήψη ή υλοποίηση απόφασης επέμβασης στον τόπο του ατυχήματος πρέπει η υπό κρίση έγκληση να απορριφθεί ως προς αυτούς ως προφανώς ουσία αβάσιμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου