Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Οι διαρροές προς τα δεξιά έφεραν μια... εισροή με πολύ ρίσκο στα ψηφοδέλτια της ΝΔ...!!!

Το παρασκήνιο για την επιλογή του Μπελέρη από τον Κ. Μητσοτάκη παρά τις αντιδράσεις.

Γράφει η

Ως επιβεβαίωση της αγωνιώδους προσπάθειας που θα κάνει η ΝΔ ως τις Ευρωεκλογές να περιορίσει τις απώλειες ψηφοφόρων από τα δεξιά της, εξέλαβαν πολλοί γαλάζιοι την απόφαση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη να δώσει, στο παρά πέντε της ανακοίνωσης των ονομάτων της Ευρωλίστας το πράσινο φως για την υποψηφιότητα του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Προηγήθηκε, άλλωστε, ένα περιπετειώδες παρασκήνιο με τους υποστηρικτές των δύο αντικρουόμενων απόψεων γύρω από τη συμμετοχή του φυλακισμένου Δημάρχου να αντιπαραβάλλουν επιχειρήματα υπέρ και κατά όλο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Τελικώς, υπό την πίεση που δημιουργεί η διαρροή δεξιών ψηφοφόρων προς την Ελληνική Λύση, τη Νίκη κα και με φόντο τις δυσοίωνες δημοσκοπήσεις, ο Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να υιοθετήσει την πρόταση του πρώην υπουργού Επικρατείας Στ. Παπασταύρου, την οποία άλλα κυβερνητικά στελέχη και στελέχη του ΥΠΕΞ θεωρούσαν τολμηρή λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περίπτωσής του και της πιθανής επίδρασης στις ήδη βεβαρημένες ελληνο-αλβανικές σχέσεις. Και ο ίδιος, όμως, ο κ. Μητσοτάκης, όμως, χρειάστηκε να το σκεφτεί δύο φορές, καθώς ο ίδιος θα επιθυμούσε υποψηφιότητες που θα σηματοδοτούσαν με μεγαλύτερη ένταση το άνοιγμα προς το κέντρο και όχι την αναγκαστική επανασύνδεση της ΝΔ με το συντηρητικό κομματικό της ακροατήριο.

Δεν μπορούσε, ωστόσο, να αγνοήσει, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, είναι μια ισχυρή προσωπικότητα με πολιτικό εκτόπισμα στους ομογενείς της γειτονικής χώρας αλλά και στο εγχώριο ακροατήριο.

Άλλωστε, σε όλες τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που διενεργούνται το τελευταίο διάστημα για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Μπελέρης κατάγραφε σημαντική δυναμική, ιδιαίτερα στο παραδοσιακό γαλάζιο ακροατήριο.

Πέραν του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ που παρουσίασε χθες ο κ. Μητσοτάκης περιλαμβάνει εννέα ακόμα νέα πρόσωπα, δύο εκ των οποίων, κατάγονται από τη Βόρεια Ελλάδα, στην οποία η κυβερνητική παράταξη καταγράφει τις περισσότερες απώλειες: Τον κ. Γιανν. Βερυργαννίδη, πρόεδρο ΔΕΕΠ Ροδόπης και τον Γιώργο Δακή, πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Παρά την καλλιέργεια προσδοκιών ότι στην τελική ευθεία θα βγουν «άσσοι από το μανίκι», εκπλήξεις δεν υπήρχαν, αφού ακόμα και η υποψηφιότητα της δημοσιογράφου Ελεονόρας Μελέτη είχε προεξοφληθεί.

https://www.ieidiseis.gr/politiki/243345/oi-diarroes-pros-ta-deksia-eferan-mia-eisroi-me-poly-risko-sta-psifodeltia-tis-nd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου