Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Λάσπες μέσα στο Μαξίμου...

Τώρα που χαμηλώνει ο θόρυβος γύρω από το εξοχικό του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο επιχειρήθηκε να εμφανιστεί από την κυβερνητική προπαγάνδα σαν βίλα οικονομικής ακολασίας και ηθικής κατάπτωσης, καθαρίζει ο ορίζοντας και αποκαλύπτονται βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος εξουσίας Μητσοτάκη.

Η εικόνα του μετριοπαθούς πρωθυπουργού που προσπαθεί να συμμαζέψει τη σκληρή δεξιά μέσα στο κόμμα του για να ανοιχτεί στο κέντρο ήταν μια κατασκευή ψηφοθηρικής στόχευσης που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στον πειρασμό του λαϊκισμού. Το τεχνοκρατικό προφίλ είναι το προσωπείο πίσω από το οποίο υπάρχει εκείνος που δεν βρήκε ρούτερ στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί, σύμφωνα με την αφήγησή του, το πήρε μαζί του ο προκάτοχος.

Είναι επίσης ακραία ελιτιστής. Η διακυβέρνησή του έχει ήδη εγγράψει στο ενεργητικό της μεγάλα δώρα στην ολιγαρχία, με πλέον επίκαιρο τις επ αόριστον δόσεις με τις οποίες διευκολύνονται οι καναλάρχες για να πληρώσουν την τηλεοπτική άδεια εθνικής εμβέλειας, όπως τους επέβαλε η κυβέρνηση Τσίπρα που πληρώνει ακόμη αυτή την αναίδεια.

Ο συνδυασμός λαϊκισμού και ελιτισμού τον οδηγεί σε ακρότητες. Γιατί για να βγάλει από πάνω του το στίγμα του ταυτισμένου με τους ισχυρούς καταφεύγει σε προσπάθεια σπίλωσης του αντιπάλου του με όρους ανθρωποφαγίας.

 

Κάπως έτσι το Μέγαρο Μαξίμου γέμισε λάσπες. Γύρω από την ενοικιαζόμενη παραθεριστική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα (ως ντάτσα την περιγράφει σήμερα ο Στ. Κασιμάτης στα ΝΕΑ) στήθηκε μια επιχείρηση διασυρμού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως νεόπλουτου και διαπλεκόμενου, για να ξεχαστεί η ανεμελιά του Κυρ. Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, όπου έδειξε την περιφρόνησή του για την οδύνη του λαού διασκεδάζοντας χωρίς τους περιορισμούς που ισχύουν για τους πολλούς.

Ο αντιπερισπασμός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ούτε εσωκομματική θύελλα σηκώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ούτε γράφτηκε στο Politico σχετικό ρεπορτάζ, ούτε ανελέητη κατακραυγή προκλήθηκε. Και σαν μην έφταναν αυτά, αιωρούνται τα ερωτήματα σε σχέση με τη διαχείριση των δικών του 32 ακινήτων, κάποια από τα οποία είναι υπερπολυτελή και ένα, στην Τήνο, γειτνιάζει με την Siemens.

Αυτό που μένει μετά την λασπωμένη εκστρατεία ηθικής εξόντωσης του Αλ. Τσίπρα είναι η αποκάλυψη του αληθινού προσώπου του Κυριάκου Μητσοτάκη και το σημερινό αίτημα του Γ. Παπαχρήστου στα ΝΕΑ να δοθεί στη δημοσιότητα το ενεργειακό πιστοποιητικό του εξοχικού...

 tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου