Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

ΚΙΝΑΛ: Ξεκίνησε η μάχη της ηγεσίας... Οι υποψήφιοι, η στρατηγική τους και όλο το παρασκήνιο... !!!

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε αυτό που δεν θέλησε να κάνει ο πρώτος τη τάξει «δελφίνος» στη Χαριλάου Τρικούπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης: Άνοιξε το θέμα της εκλογής ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής! 
 
Για τους αναγνώστες που δεν γνωρίζουν,  σύμφωνα με το Καταστατικό του, το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει τον Νοέμβριο του 2021 να εκλέξει, με καθολική ψηφοφορία από τη... βάση του, πρόεδρο του κόμματος, καθώς η θητεία της Φώφης Γεννηματά λήγει. 
Η όλη διαδικασία, ωστόσο, μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς είναι βέβαιον ότι θα οδηγήσει σε μεγάλη εσωστρέφεια και αντιπαραθέσεις μεταξύ των στρατοπέδων που έχουν ήδη αρχίζει και συγκροτούνται στο παρασκήνιο και ενώ είναι απολύτως ανοιχτό το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών. 

 Ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως δημοσίευσε πρώτος ο Δημήτρης Χόνδρος στο «Βήμα της Κυριακής», ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου του κόμματος από τη Φώφη Γεννηματά, στις εσωκομματικές εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτές θα πρέπει να γίνουν νωρίτερα από το Νοέμβριο του 2021, την προσεχή άνοιξη, εάν το επιτρέψει βεβαίως η πανδημία. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, το άφησε ανοιχτό και δημοσίως, μιλώντας στην εκπομπή των Τάκη Χατζή και Δήμου Βερύκιου στο ραδιόφωνο του «Άλφα». Ο Ανδρέας Λοβέρδος, τον οποίο ουκ ολίγοι κατηγορούν παρασκηνιακά στη Χαριλάου Τρικούπη ότι εκφράζει τη «δεξιά» πτέρυγα του κόμματος, που θέλει τη συνεννόηση και πιθανόν και τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, τηλεφώνησε προκειμένου να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στον Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και τον Παύλο Γερουλάνο, το όνομα του οποίου συζητείται για μια από τις υποψηφιότητες που θα υπάρξουν στην πορεία προς την ψηφοφορία από τη βάση. 

 Πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη, που είναι ο υπ΄αριθμόν ένα δελφίνος του κόμματος, πέραν του Ανδρέα Λοβέρδου που το ανακοίνωσε ήδη και πέραν του Παύλου Γερουλάνου που συζητείται, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν και άλλες υποψηφιότητες. 

Στο παρασκήνιο, για παράδειγμα, συζητείται το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Χάρη Καστανίδη, ο οποίος εκφράζει την αριστερόστροφη βάση του κόμματος, ενώ η Εύα Καϊλή έχει δηλώσει πως σε αυτές τις εκλογές δεν συζητάει υποψηφιότητά της, κάτι που θα σκεφτόταν όμως εάν η εσωκομματική αναμέτρηση πραγματοποιούνταν το 2023. 

Χθεσινές πληροφορίες που έφτασαν στη στήλη ήθελαν εκ νέου υποψήφιο για την ηγεσία τον πρώην πρύτανη Κωνσταντίνο Γκάτσιο, γεγονός που καταδεικνύει πως εάν δεν υπάρξει δικλείδα ασφαλείας η όλη διαδικασία ενδέχεται εκτός από επικίνδυνη μπορεί να καταστεί και …κωμική! Υποψήφια θα είναι βεβαίως και η Φώφη Γεννηματά, όπως η ίδια έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της. Αν και δεν θα μπορούσε να δώσει διαφορετική απάντηση, η δήλωσή της αυτή χρησιμοποιείται στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ από κάποιους προκειμένου να την κατηγορήσουν ότι το θέμα της εκλογής ηγεσίας άνοιξε η ίδια, αν και η αλήθεια είναι πως κάνει ότι μπορεί προκειμένου το ΚΙΝΑΛ να βρεθεί σε μια περιδίνηση, που ενδέχεται να απειλήσει ακόμα και αυτή τη ίδια την ενότητά του. 

Στη Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, εκτιμούν –και δεν το κρύβουν- πως πίσω από αυτή την επίθεση που δέχεται η Φώφη Γεννηματά βρίσκονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κύκλοι γύρω και πέριξ αυτού. Με την παρέμβαση Λοβέρδου, πάντως, οι εκλογές δεν μπορεί παρά να διεξαχθούν το αργότερο τον Νοέμβριο του 2021. Πιθανόν και νωρίτερα. Το τουίτ του Βασίλη Κεκέρογλου πως αυτές θα διεξαχθούν το 2022, μάλλον έκανε πολύ μεγάλη ζημιά στη Φώφη…

 Βασίλης Σκουρής 
ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου