Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Παρασκευόπουλος: Για άλλη μια φορά αλλοιώνουν όσα λέω με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα...

Δήλωση για την αλλοίωση του μηνύματός του σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα εξέδωσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, καθώς μετά από συνέντευξή του στον Real Fm εμφανίστηκε να διαφωνεί με την προώθηση του Ποινικού Κώδικα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ζήτημα. 

 

Ειδικότερα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίστηκε από ορισμένα μέσα να δηλώνει πως κακώς προώθησε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ποινικό Κώδικα και να συμφωνεί με τον Σταύρο Κοντονή, ο οποίος σήμερα, μετά την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για εσωκομματικούς λόγους, παρουσιάστηκε σε τηλεοπτική εκμπομπή να εκφράζει εκ νέου τις διαφωνίες του με ορισμένες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και να τις συσχετίζει με τη δίκη της Χρυσής, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ζήτημα της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων. 

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος απαντώντας στα εν λόγω δημοσιεύματα τόνισε: «Για πολλοστή φορά από μια τοποθέτησή μου απομονώνεται μια φράση και αναπαράγεται με τίτλους που διαστρεβλώνουν το μήνυμα, ώστε  να πλήττονται  ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ομιλών. Η επόμενη ακριβώς φράση της επίμαχης δήλωσής μου σε ραδιοφωνικό σταθμό, δικαιολογεί την προώθηση του Ποινικού Κώδικα. Προσθέτω ρητά ότι και σήμερα, αντίθετα με τον Σταύρο Κοντονή,  θα συμφωνούσα με την ανάγκη ψήφισης του νέου Κώδικα. Φυσικά, διαφωνώ και με την επιλογή του Σταύρου Κοντονή να θέσει το ζήτημα τη στιγμή, που θα έπρεπε να συζητάμε για την ιστορική σημασία του χαρακτηρισμού της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης».

Οι δηλώσεις Κοντονή αποτέλεσαν αφορμή για τη ΝΔ να εξαπολύσει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον πως ο ίδιος φρόντισε «να πέσουν στα "μαλακά" οι χρυσαυγίτες» και «να βαλτώσει η δίκη». Τους ισχυρισμούς της ΝΔ διέψευσαν λίγη ώρα αργότερα πολλοί νομικοί αλλά και η ίδια η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, η οποία χαρακτήρισε ανυπόστατες τις επικρίσεις τόσο για το χρόνο διεξαγωγής της δίκης, όσο και για ευνοϊκότερη μεταχείριση λόγω του ποινικού κώδικα. «Αυτά λέγονται από αυτούς τους ανθρώπους που δεν είχαν περάσει ούτε έξω από το δικαστήριο», τόνισε. 

Άμεση ήταν και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση για «Fake News», «χυδαία παραμύθια» και «ψέματα», τόνισε πως «σήμερα έρχονται αυτοί που ξέπλεναν επί χρόνια τη Χρυσή Αυγή να κουνήσουν το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και την Αριστερά για σύμπλευση με τους νεοναζί». Επίσης η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε απαράδεκτες και τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή που, όπως ανέφερε, «υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία». 

 

Στην ανακοίνωση, που αναφέρονται και τα επίμαχα σημεία του Ποινικού Κώδικα, τα οποία έθιξε η ΝΔ, και τι προβλέπεται σε αυτά, τονίζεται ακόμη: «Η ΝΔ, που τόσα χρόνια φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή, συνεχίζει τη χυδαία προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Εν αναμονή της ανακοίνωσης των ποινών για τους νεοναζί, στέλνει μήνυμα «να πέσουν στα μαλακά».

  • Ο κ. Μητσοτάκης ξέπλενε τα εγκλήματα και τις δολοφονίες της Χρυσής Αυγής πριν δύο χρόνια δηλώνοντας πως «η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει, η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια».
  • Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Παπαδημητρίου ζητούσε «μία σοβαρή Χρυσή Αυγή» που «να συνεργαστεί με τη ΝΔ».
  • Ο γ.γ. του υπουργικού Συμβουλίου του κ. Σαμαρά συνωμοτούσε με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.
  • Η ΝΔ χέρι χέρι με τη Χρυσή Αυγή δίχασε τους Έλληνες με τις φασιστικές δηλώσεις για «προδοσία» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
  • Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει τα παιδιά του Παττακού και του Παπαδόπουλου υπουργούς στην κυβέρνησή του.»

Υπενθυμίζεται τέλος πως η ΝΔ έχει ήδη προχωρήσει σε τροποποίηση του ποινικού κώδικα όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση, ωστόσο επί της ουσίας διατήρησε τον βασικό κορμό της μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, αν και προεκλογικά τον είχε αποδομήσει πλήρως. Οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η παροχή ασυλίας σε τραπεζικά στελέχη για το σκάνδαλο των «θαλασσοδανείων», αλλά και η επαναφορά της «διατάραξης της ειρήνης» για τις κινητοποιήσεις και τους διαδηλωτές. 

 tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου