Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ΔΝΤ: «Οι προοπτικές είναι χειρότερες και από το πιο απαισιόδοξο σενάριο»...!!!

Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας σκοτείνιασαν κι άλλο από τον περασμένο μήνα που το ΔΝΤ προέβλεπε ότι θα υποστεί το χειρότερο πλήγμα από την δεκαετία του 1930, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Το Ταμείο- είπε η επικεφαλής του Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα μιλώντας στους Financial Times- θα δημοσιεύσει τον επόμενο μήνα...

προς τα κάτω αναθεώρηση στις προβλέψεις του, με βάση το γεγονός ότι ο ιός εξαπλώθηκε κι άλλο και οι οικονομικές επιπτώσεις επιδεινώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.


Στα μέσα Απριλίου η εκτίμηση ήταν συρρίκνωση της οικονομίας κατά 3% παγκοσμίως, με τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες να συρρικνώνονται κατά 1% και τις πλέον ανεπτυγμένες κατά 6,1% στη διάρκεια του έτους.

Όμως «με την κρίση ακόμα να εξαπλώνεται, οι προοπτικές είναι πλέον χειρότερες και από το πιο απαισιόδοξο σενάριό μας», είπε στους FT. «Χωρίς ιατρικές απαντήσεις σε παγκόσμια κλίμακα, για πολλές οικονομίες είναι πιθανότερη η πιο δυσμενής εκδοχή». Η επικεφαλής του ταμείου τόνισε ότι για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες το σενάριο ότι θα χρειαστούν 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια έχει αναθεωρηθεί προς τα πάνω, υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα προς όλους είναι «σας παρακαλούμε ξοδέψτε όσο περισσότερα μπορείτε και ακόμα περισσότερα»...

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου