Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Τα δυο δισ. για τον κορωνοϊό είναι «πίνατς» - Άγγλοι και Τούρκοι «personae non gratae»...!!!

«Πόλεμο με αόρατο εχθρό» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα του την πανδημία του κορωνοϊού και η κυβέρνηση ρίχνει κάθε μέρα και νέα όπλα. Τα δύο δισ. ευρώ διαθέτει σε πρώτη φάση για να βοηθήσει παραγωγικές δραστηριότητες που μένουν χωρίς τζίρο και βέβαια για τις δαπάνες για την δημόσια υγεία που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό το ποσόν που ξεπερνάει το 1% του ΑΕΠ όμως «είναι μόνο η αφετηρία» όπως εξήγησαν αρμόδιες πηγές του οικονομικού επιτελείου στο NEWPOST.
Η χώρα μπαίνει σε μια περίοδο lock down - κατεβάζει ρολά - τουλάχιστον για τρεις μήνες. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να κερδίσουμε τη μάχη μέχρι τα τέλη Μαΐου, δηλαδή, να προσβληθούν και να νοσήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι πολίτες ώστε να μη χαθεί εντελώς το τρίμηνο Ιούνιος - Αύγουστος που είναι το πιο δυνατό της ελληνικής οικονομίας λόγω του τουρισμού.
Εδώ είναι η κρισιμότητα της προσωπικής και κοινωνικής ευθύνης. Αν ακολουθήσουμε αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών και προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας θα βοηθήσουμε και την οικονομία διότι εάν η Ελλάδα καταγραφεί ως χώρα με τα λιγότερα κρούσματα θα ανεβεί στον δείκτη προτίμησης για όσους θα θελήσουν να κάνουν διακοπές μετά την μεγάλη περιπέτεια του κορωνοϊού.

Κλείνουν τα ευρωπαϊκά σύνορα

Από σήμερα κλείνουν τα σύνορα για υπηκόους τρίτων χωρών όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Η Ελλάδα ακολούθησε την κεντρική στρατηγική της ΕΕ. Δεν περιορίστηκε στο να «κόψει» μόνο τις πτήσεις από χώρες εκτός ΕΕ διότι πολλοί επιβάτες είναι τράνζιτ.
Οι Άγγλοι λόγω της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του Μπόρις Τζόνσον που είναι υπέρ της «ανοσίας της αγέλης» αφήνει, δηλαδή, ελεύθερη την εξάπλωση του covid-19 για να δημιουργήσει ο πληθυσμός αντισώματα ανεξαρτήτως των θανάτων που θα προκληθούν, έχει καταστήσει τους Άγγλους «ανεπιθύμητους» στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Σε εθελοντική καραντίνα 14 ημερών μπαίνουν όσοι Έλληνες σπουδάζουν ή εργάζονται στην Μ.Βρετανία και επιστρέφουν στην Ελλάδα. Η καραντίνα ισχύει και για όλους όσοι έρχονται από το εξωτερικό. Ένας κρίσιμος αριθμός είναι οι δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν τα χρόνια των μνημονίων για να εργαστούν σε άλλες χώρες της ΕΕ και λόγω της παράλυσης της ευρωπαϊκής οικονομίας επιστρέφουν στην πατρίδα να περάσουν τους μήνες του κορωνοϊού με τους δικούς τους.
Και οι Τούρκοι όμως είναι ανεπιθύμητοι λόγω του ότι ο Ερντογάν θέλει να κρύβει την πραγματική κατάσταση.
Στη δειγματολογική έρευνα που γίνεται στο αεροδρόμιο καθημερινά, βρέθηκαν σε πτήση από Ζυρίχη δύο κρούσματα χθες. Η Ελβετία μετρά πάνω από 15 θανάτους και πάνω από 2.200 κρούσματα μέχρι στιγμής.

Μέτρα για μετανάστες - πρόσφυγες

«Μαντρωμένοι» για το καλό τους μετανάστες και πρόσφυγες - Αστυνομικές δυνάμεις στα νησιά


Φραγμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία των μεταναστών και προσφύγων που ζουν στις δομές και περιφράξεις όπου είναι δυνατόν, αποφάσισε η κυβέρνηση με στόχο τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.
Όπως εξήγησαν αρμόδιες πηγές στο NEWPOST αυτό γίνεται για την προστασία κυρίως την δική τους σε πρώτη φάση. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού στις δομές. Ο κίνδυνος να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να κολλήσουν από τον υπόλοιπο πληθυσμό είναι σοβαρός και μπορεί να έχει πολύ αρνητικές συνέπειες καθώς η μετάδοση στις δομές μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη λόγω του μεγάλου συγχρωτισμού.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν είναι τα εξής:
*Περιορισμός της κυκλοφορίας και ελεγχόμενη μεταβασή τους στα κοντινά αστικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών τους. Συγκεκριμένα θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης ανά μία ώρα σε περιορισμένες ομάδες ατόμων μεταξύ 7 το πρωί και 7 το απόγευμα. Η ομάδα θα απαρτίζεται από ένα μόνο μέλος κάθε οικογένειας.
*Ο συντονισμός και η μέριμνα της κυκλοφορίας τους θα πραγματοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία. Ήδη αστυνομικές δυνάμεις (ΔΙΑΣ κλπ) επιστρέφουν στα νησιά όπου πλέον είναι καλοδεχούμενες.
*Προχωρούν τα απαραίτητα έργα περίφραξης, όπου έχει ζητηθεί από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
*Προχωρά η δημιουργία ειδικής μονάδας σε κάθε κέντρο, η οποία θα περιλαμβάνει ιατρεία, χώρους νοσούντων απομόνωσης για την περαιτέρω πρόληψη και αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων.
Στη σημερινή σύσκεψη θα εξεταστεί το ζήτημα των συναθροίσεων προσφύγων και μεταναστών σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου