Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Novartis: Η σκοτεινή εικόνα, η λαμπηδών του αντιεισαγγελέα και η γενικευμένη σύγχυση...!!!

του Γιάννη Τριάντη

 Τα σάρωσε όλα η απάντηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Τις ερμηνευτικές αυθαιρεσίες, την ωμή περιφρόνηση του νόμου και την οργιώδη προπαγάνδα

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν όπως επιθυμούν. Δηλαδή, προστατευμένοι. Διότι αυτό επιτάσσει ο νόμος. Κι αυτό είναι που θύμισε ο αντιεισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, σε λογής μηνίοντες που αυθαιρετούσαν.
Σιγή ιχθύος από τα βαρέως εκτεθειμένα μέλη της Προανακριτικής (ΝΔ,ΚΙΝΑΛ). Αντί ευθαρσούς παραδοχής, κάτι ψελλίσματα στην αρχή από…κύκλους, και μια αμήχανη δήλωση από τον κ. Πλεύρη, ότι θα συμβεί αυτό που ήθελε η πλειοψηφία της Προανακριτικής και δεν ήθελαν κάποιοι άλλοι (να καταθέσουν οι μάρτυρες).
Συγγνώμη, αλλά αυτό κείται μακράν της αληθείας.
Η πλειοψηφία ήθελε να καταθέσουν οι μάρτυρες , όπως εκείνη επιθυμούσε. Δηλαδή, απροστάτευτοι και με το ζόρι. Ενώ ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου απεφάνθη για το αντίθετο.
Και ,φυσικά, όπως περίτρανα αποδείχτηκε, οι προστατευόμενοι μάρτυρες ΔΕΝ είχαν αρνηθεί να καταθέσουν, όπως αναληθώς λεγόταν από ορισμένους επι μέρες. Ζητούσαν να τηρηθεί ο νόμος για να προσέλθουν στην Προανακριτική. Οπερ και θα συμβεί.
Ωστόσο, η αρνητική έκπληξη ήρθε από το συνήθως σοβαρό και τυπικό ΚΚΕ, που ήθελε να καταθέσουν οι μάρτυρες χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο προστασία. Ο βουλευτής και μέλος της Προανακριτικής, Νίκος Καραθανασόπουλος, μίλησε για μάσκες που έπεσαν και για προαποφασισμένο κόλπο «για να μη γίνει ουσιαστική εξέταση των μαρτύρων».
Πόθεν προκύπτει αυτό; Και πως υπονομεύεται το ουσιαστικόν της εξέτασης, αν καταθέσουν προστατευμένοι οι μάρτυρες; Είναι στο… «κόλπο» και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου;
Συγγνώμη, αλλά πρόκειται για ατεκμηρίωτη και άκρως λαϊκίστικη καταγγελία. Εκείνο που συνέβη είναι ότι τα σάρωσε όλα η απάντηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου .Τις ερμηνευτικές αυθαιρεσίες της πλειοψηφίας της Προανακριτικής, την ωμή περιφρόνηση του νόμου
και την οργιώδη προπαγάνδα ορισμένων, που κραύγαζαν «βγάλτε τις κουκούλες».
Τέλος πάντων, η ομίχλη για την εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων διαλύθηκε. Θα ακολουθήσει το σήριαλ σχετικά το αν οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες είναι ίδιοι με αυτούς που έχουν ήδη καταθέσει. Και πάει λέγοντας.
Διότι τα σκοτεινά σημεία, οι απορίες, τα κενά και τα ερωτηματικά για την περιώνυμη «υπόθεση Novartis» είναι παρόντα. Και για το υπαρκτό σκάνδαλο και για την καταγγελλόμενη σκευωρία.
Ομως, αν αρθούμε πάνω από όλα αυτά-τις αντιδικίες των κομμάτων, τις ένθεν και ένθεν βαρύτατες καταγγελίες ,τις αλληλοκατηγορίες εισαγγελέων κλπ,- τι βλέπουμε να μένει ως εντύπωση στην κοινωνία;
Δυστυχώς, μια απωθητική εικόνα που τροφοδοτεί τη σύγχυση και ενισχύει την καχυποψία η οποία τείνει να γίνει βεβαιότητα. Ότι άκρη δεν θα βγει. Όπως συνέβη και με εξίσου ηχηρά σκάνδαλα του παρελθόντος.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου