Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Θέλουμε κι άλλη «κανονικότητα», το ζητάει ο οργανισμός μας... !!!

Αφού η Νέα Δημοκρατία έκανε χυδαία ψηφοθηρία πάνω στους νεκρούς της πύρινης τραγωδίας στο Μάτι και κέρδισε τις εκλογές, στη συνέχεια, ως κυβέρνηση πλέον...

διόρισε ως Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον τότε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ενώ μόλις προχθές έκανε υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος τον Αρχιπύραρχο, Διοικητή Αν. Αττικής.

Μετά από σχεδόν έξι μήνες αλλεπάλληλων συσκέψεων, αλλαγών επικεφαλής σε συντονιστικό σχεδιασμό και υλοποίηση, τελικά η κυβέρνηση αποφάσισε να ιδρύσει υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Αυτό, δηλαδή, που είχαν καταργήσει ως «αχρείαστο» και που είχαν δεχθεί σκληρή κριτική γι’ αυτό.
Έβαλαν υπουργό τον Μηταράκη, αλλά δεν μάθαμε αν βρήκε κατσαρίδες στο γραφείο του.

Η κυβέρνηση βρήκε τη λύση για τη δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά. Επίταξη ακινήτων, χώρων και εκτάσεων. Όταν βέβαια ο Μουζάλας είχε ψελλίσει τη λέξη «επίταξη» ως σκέψη και μόνο της τότε κυβέρνησης, οι Αδώνιδες και οι Πλεύρηδες έπεσαν να τον φάνε. Ο δε Γιάννης Λοβέρδος είχε κάνει λόγο για Ναζί. Τώρα, είναι απλά Πέμπτη.

Ο υπουργός Άμυνας δεν άφησε στεφάνι στα Ιμία και ο Ερντογάν αποκάλυψε πως υπήρξε σχετική συνεννόηση. Ο Παναγιωτόπουλος διέψευσε και μετά διέψευσε πως διέψευσε. Το δε ερευνητικό πλοίο Oruc Reis μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, νοτιοανατολικά της Καρπάθου, αλλά η κυβέρνηση απέδωσε την κίνηση στους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν αντίθετα στην περιοχή. Και τη σημαία στα Ίμια ο αέρας την είχε πάρει. Ε;

Την τουρκική προκλητικότητα την παρακολουθεί στενά πάντως η κυβέρνηση. Ακολουθεί, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργο Κουμουτσάκο, το δόγμα Sting. «Ποιο είναι αυτό το δόγμα; Αυτό που έλεγε αυτό το τραγούδι, πολύ γνωστό σε όλους, κάθε σου αναπνοή και κάθε σου κίνηση εγώ θα την παρακολουθώ». Ο Πλακιωτάκης πάντως πρόσφατα σε πάρτι δημοσιογράφου τραγούδησε τον «Επιπόλαιο». Καλύτερα ταιριάζει το «δόγμα επιπόλαιου». Όχι;

Ψηφίστηκε το επίδομα γέννησης για τις νέες μητέρες, αλλά από την πίσω πόρτα – με απόφαση του υπουργού Εργασίας – μειώθηκε κατά 50% οι ασφαλιστικές εισφορές που δικαιούνταν οι μητέρες ασφαλισμένες για ένα 12μηνο μετά τον τοκετό. Δηλαδή, σου δίνουν κάτι να χαρείς, αλλά στο παίρνουν πίσω χωρίς να το καταλάβεις. Έτσι γίνονται οι σωστές δουλειές κι αυτό το ξέρουν καλά.

Έβαλαν σκυλιά, drones, παπιά στα Εξάρχεια και φυσικά βγήκαν και οι σχετικές φωτογραφίες. Τώρα δεν έχει και μεγάλη σημασία που απ’ άκρη σ’ άκρη την Ελλάδα ακούμε και διαβάζουμε συνεχώς για δολοφονίες και ληστείες. Αρκεί που στα Εξάρχεια πήγαν σκυλιά. Α και που μπήκαν στη «γιάφκα» του «Τοξοβόλου». Βρήκαν λέει κάτι παπούτσια, ένα άδειο σακουλάκι γαριδάκια και ρούχα.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου χαρακτήρισε ως «κωμικό στοιχείο» τη λιποθυμία μαθήτριας από πείνα επειδή, λέει, οι μαθητές Γυμνασίου δεν παίρνουν σχολικά γεύματα. Πρώτον κανείς δεν είπε ότι παίρνουν και δεύτερον γιατί πήρε θέση; Όταν την είχαν ρωτήσει για τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου είχε πει «Δεν ξέρω, εγώ οικονομολόγος είμαι».

Και ευτυχώς που υπάρχουν κάποια Μέσα που δημοσιεύουν όλα τα παραπάνω και φυσικά τα social media γιατί η απόλυτη πλειοψηφία των Μέσων είτε έκρυψε όλα τα παραπάνω, ή τα αλλοίωσε με τέτοιο τρόπο ώστε να βγει διαφορετικό συμπέρασμα. Κι αυτό το φαινόμενο θα γιγαντώνεται καθημερινά.

Έχεις προετοιμαστεί;...


Μανώλης Καλουδάς
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου