Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Επιστροφή στο παρελθόν για να έχει μέλλον!... !!!

Το συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών επικύρωσε πανηγυρικά την εκλογή της νέας ηγεσίας, του Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς και της Σάσκια Εσκεν. Το SPD αλλάζει συνεχώς αρχηγούς μπας και...
καταφέρει να ορθοποδήσει. 

Σήμερα βρίσκεται στη χειρότερη φάση του σε ό,τι αφορά την εκλογική επιρροή του (οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν στο 13%) από την εποχή της ίδρυσής του - εξαιρείται η ναζιστική περίοδος, όταν ήταν στην παρανομία.

Την καχεκτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το παλαιότερο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης περιέγραψε στο συνέδριο ο οικονομικός διευθυντής Ντίτμαρ Νίταν. Τα νούμερα που παρέθεσε είναι εφιαλτικά. Ανέφερε ότι λόγω της απώλειας του 53% των ψηφοφόρων του από το 1998 και του 41% των μελών του, το κόμμα έχει χάσει και την οικονομική ευρωστία του και σύντομα δεν θα είναι σε θέση να υποστηρίξει τις κομματικές λειτουργίες με τη σημερινή τους μορφή.


Το νέο ηγετικό δίδυμο φιλοδοξεί να πετύχει εκεί που απέτυχαν όλοι οι προηγούμενοι επικεφαλής του κόμματος. Το πρόβλημα όμως δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά οι πολιτικές επιλογές και η εμμονή των μέχρι τώρα ηγεσιών του να παραμένει το SPD πάση θυσία στον μεγάλο συνασπισμό με τη Δεξιά.

Ο Μπόργιανς και η Εσκεν υποσχέθηκαν να επανεξετάσουν το θέμα της εμπλοκής του κόμματος στην κυβέρνηση εκτός εάν οι δεξιοί εταίροι τους κάνουν δεκτές τις φιλολαϊκές προτάσεις που θα καταθέσουν. Μία απ’ αυτές είναι η επαναφορά του φόρου 1% σε όσους η περιουσία τους υπερβαίνει τα 2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να διοχετευτούν περισσότερα κονδύλια στην κοινωνική ασφάλεια και την παιδεία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, από τη συγκεκριμένη φορολογία το κράτος θα έχει έσοδα 9 δισ. ευρώ...

Για να διαβάσετε ολόοκληρο το κέιμενο του Τάσου Παππά, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου