Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Novartis: Οι «προστατευόμενοι μάρτυρες» και η αντιδικία με Φρουζή...!!!

Οι «ιπτάμενες» βαλίτσες και η τροπολογία Σαμαρά - Σε εξέλιξη η τρίτη κατάθεση του πρώην μεγαλοστελέχους...


Η κατάθεση του πρώην μεγαλοστελέχους της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή στην Προανακριτική κατά Παπαγγελόπουλου, για δύο πρώην συνεργάτες του με τους οποίους βρίσκεται σε αντιδικία, πιθανόν να δημιουργεί νέα δεδομένα, στο ενδεχόμενο που και οι δύο ή μόνον ο ένας εξ αυτών, είναι «προστατευόμενοι μάρτυρες». 
Αυτή την ώρα, είναι σε εξέλιξη η νέα -τρίτη- κατάθεση του πρωήν ισχυρού άνδρα της Novartis. 

Σε ερωτήσεις βουλευτών - μελών της Προανακριτικής για τις σχέσεις του με τον Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη, πρώην στέλεχος της Novartis, ο κ.Φρουζής απάντησε ότι τον απομάκρυνε από την εταιρεία, το 2014. Ακολούθησε εσωτερικός έλεγχος και σύμφωνα με το πόρισμα που εκδόθηκε, ο κ. Δεσταμπασίδης εμφανιζόταν να παραβίαζε τους εσωτερικούς κανονισμούς και τις διαδικασίες της Novartis, με στόχο να μην απαιτούνται οι υπογραφές των προϊσταμένων του ακόμη και σε οικονομικές συναλλαγές.
Υπό αυτό το πρίσμα, εάν διαπιστωθεί ότι ο πρώην συνεργάτης του κ. Φρουζή είναι «προστατευόμενος μάρτυρας» και στην μαρτυρία του στηρίχτηκε η παραπομπή των 10 πολιτικών προσώπων με την σκιά της δωροδοκίας, προκύπτει κρίσιμο θέμα αξιοπιστίας.
Ο ο κ. Δεσταμπασίδης, πάντως, σε παλιότερη δήλωση του στο Newpost διέψευσε, ότι είναι ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Εχει προταθεί από τη ΝΔ για να κληθεί ως μάρτυρας στην Προανακριτική.

Η γραμματέας

Το δεύτερο επίμαχο πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκε ο κ.Φρουζής απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών - μελών της Προανακριτικής ήταν
η επί 11 χρόνια, γραμματέας του, η Μαρία Μαραγγέλη. «Επί 3 χρόνια με έκλεβε» φέρεται να είπε. «Ήταν γραμματέας μου για 11 χρόνια και χειριζόταν ακόμη και τη διεκπεραίωση προσωπικών μου υποχρεώσεων, πλήρωνε ακόμη και τα φροντιστήρια των παιδιών μου» τόνισε. Ο κ.Φρουζής φέρεται να υποστήριξε ότι η πρώην γραμματέας του «έκλεψε το iban και μετέφερε από δικό του λογαριασμό σε δικό της ένα ποσόν γύρω στις 40.000€», εάν είναι ακριβείς οι πληροφορίες που διέρρευσαν από την Προανακριτική.

Οι δυο τους έχουν αλληλομηνυθεί. Στην περίπτωση που η κ.Μαραγγέλη είναι «προστατευόμενη μάρτυρας» και αυτό αποκαλυφθεί, προκύπτει επίσης πρόβλημα κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη στους ισχυρισμούς ότι ο Φρουζής δωροδοκούσε πολιτικούς. Και η κ.Μαραγγέλη έχει προταθεί από τη ΝΔ να καταθέσει στην Προανακριτική.

Η τροπολογία Σαμαρά

«Με στοχοποίησαν προκειμένου να με αξιοποιήσουν ως εργαλείο για να κατηγορηθούν πολιτικά πρόσωπα», φέρεται να δήλωσε ο κ.Φρουζής, χθες. «Δεν έχω δώσει ούτε ένα ευρώ σε κανένα άνθρωπο, δεν έχω δώσει χρήματα σε οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο» τόνισε. «Δεν συνάντησα ποτέ, προσωπικά, τον Αντώνη Σαμαρά και δεν μετέφερα ποτέ χρήματα σε τροχήλατη ή…ιπτάμενη βαλίτσα», όπως ανέφερε.
Υπενθυμίζεται ότι προστατευόμενος μάρτυρας υποστήριξε σε παλιότερη κατάθεση του στην κ.Τουλουπάκη ότι ο Φρουζής μετέφερε λεφτά με τροχήλατες βαλίτσες, στον Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα από την μπροστινή πόρτα του Μαξίμου με τα μαρμάρινα σκαλοπάτια.

Οι σχέσεις

Οι σχέσεις του τότε πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του με τις φαρμακευτικές εταιρείες δεν ήταν οι καλύτερες. Αιτία ήταν η τροπολογία για μειώσεις των τιμών των φαρμάκων. Το θέμα της τροπολογίας Σαμαρά είχε βρεθεί στο προσκήνιο και τον Μάρτιο του 2018.
Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ανέφεραν τότε, ότι στις 26/11/2013 ο τότε πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κων.Φρουζής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζήτησε να αποσυρθεί η τροπολογία της κυβέρνησης Σαμαρά για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων.
Την ίδια μέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, με τον Ανδρέα Ξανθό, και ζήτησαν το ίδιο με τον κ.Φρουζή, να αποσυρθεί η εν λόγω τροπολογία.
«Να εικάσουμε, υποθέσουμε, εκτιμήσουμε -σύμφωνα με τη λογική της γελοίας συμμορίας- ότι η ταύτιση απόψεων Τσίπρα-Φρουζή είναι αποτέλεσμα χρηματισμού;» αναρωτήθηκαν οι συνεργάτες (16/3/2018). «Επίσης τι να εννοεί άραγε ο κ. Φρουζής όταν στις 23/12/2014, σε ερώτηση για τις επαφές της φαρμακοβιομηχανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε "η συνεννόηση και η ενημέρωση είναι τακτική και αμφίδρομη"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου