Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Τρεις μεγάλες πολιτικές βόμβες για το ΠΑΣΟΚ...!!!

Τριπλό κτύπημα Μητσοτάκη κατά Σημίτη, Ανδρέα, ΠΑΣΟΚ -Εντολή ΗΠΑ η Μαδρίτη -Μαζί ΠΑΣΟΚ και 17Ν -Καταδίκη με αναστολή για Παπανδρέου

Τρεις μεγάλες πολιτικές βόμβες για το ΠΑΣΟΚ και τις ηγεσίες του περιέχει το βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά με την διήγηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για γεγονότα της νεώτερης ιστορίας μας (εκδόσεις Παπαδόπουλος).
Η πρώτη εξαπολύεται κατά του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, τον οποίο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προσπάθησε να βοηθήσει να τα βρει με τους Τούρκους μετά τα Ίμια. Τον κατηγορεί ότι δέχθηκε να του υπαγορεύσουν το κείμενο της Συμφωνίας της Μαδρίτης του 1997 -με την οποία η Ελλάς αναγνώριζε συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο- οι Αμερικανοί!

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ αποκαλύπτει ότι στις αρχές Ιουνίου 1997 μετέβη στην Τουρκία έχοντας στις αποσκευές του «μια πρότασή του για υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και μη Επιθέσεως μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας». Λειτούργησε στην ουσία ως μυστικός σύνδεσμος μεταξύ της κυβερνήσεως Σημίτη και της κυβερνήσεως Ντεμιρέλ. Έναν μήνα μετά τις επαφές Μητσοτάκη στην Άγκυρα, τα αποτελέσματα των οποίων μετέφερε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρωθυπουργό και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών), η κυβερνηση Σημίτη υπέγραψε στη Μαδρίτη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τη γνωστή επαίσχυντη συμφωνία. Ήταν 8 Ιουλίου 1997.
Όπως διηγείται ο Μητσοτάκης στον Αλέξη Παπαχελά, η συμφωνία της Μαδρίτης «είχε μεν αυτά τα στοιχεία στα οποία παγίως συμφωνούσαμε, αλλά είχε και σκουλαρίκια συμπληρωματικά τα οποία δεν χρειαζόντουσαν. Εγώ ήθελα ένα λιτό κείμενο με τρεις φράσεις. Αυτοί προσέθεσαν ότι είχαν θεμιτά συμφέροντα οι Τούρκοι στο Αιγαίο, ένα πράγμα το οποίο είναι μεν αληθές, αλλά προστιθέμενο εκείνη την ώρα δημιουργεί τη δυνατότητα παρερμηνειών. Και μάλιστα ρώτησα εγώ εκ των υστέρων: Γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί τα βάζετε αυτά μέσα; Μου απάντησαν: Τα ζήτησαν αυτά οι Αμερικανοί. Λέω, άμα οι Αμερικανοί σας κάνουν τα κείμενα καλά να πάθετε. Αλλά πάλι, λέω, καλύτερα οι Αμερικανοί παρά να σας τα κάνουν οι Τούρκοι».
Αυτή είναι η πρώτη βόμβα που άφησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πίσω του. Εξίσου ισχυρή είναι και βόμβα που»εξαπολύει» ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τη διήγησή του για τις σχέσεις 17Ν-ΠΑΣΟΚ.
«Είμαι 100% πεπεισμένος ότι πίσω από τη 17 Νοέμβρη υπήρξε το σκληρό ΠΑΣΟΚ στην πρώτη φάση. Δεν έχω καμμία αμφιβολία επ αυτού […] Καμμια αμφιβολία δεν υπάρχει ότι ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ ήταν και αυτό. Το ΠΑΣΟΚ ήθελε να γίνει καθεστώς […] Ορισμένα πράγματα πρέπει η λήθη να τα σκεπάζει […] Εγώ είχα και πληροφορίες βεβαίως, πολλές πληροφορίες. Και ξέρω ποιοι από το ΠΑΣΟΚ ήταν ανακατεμένοι […] Ο Ανδρέας δεν ήταν αρχηγός της 17 Νοέμβρη. Πιθανώς και γι’ αυτό δεν είμαι βέβαιος, να είχε απλώς ανεχθεί χωρίς να θέλει να πολυξέρει τι γίνεται […] Δεν θα με εξέπληττε να το ήξερε. Ο Ανδρέας ήταν άξιος για όλα. […] Ο Χρυσοχοΐδης ήταν πολύ αποτελεσματικός, πολύ καλύτερος από τους δικούς μας υπουργούς στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά έφθασε σε ένα ορισμένο σημείο. Δεν πήγε παραπέρα».
Ισχυρότατη εντύπωση προκαλεί η αιτιολογία που δίδει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. «Δεν ξέρω γιατί τον σκότωσαν. Κάτι είχε ανακαλύψει ο Παύλος, ο οποίος ήταν πολυπράγμων. Κάτι είχε ανακαλύψει και τον φοβήθηκαν και τον σκότωσαν. Διότι ήξεραν ότι θα τους στοίχιζε πολιτικά».
Η τρίτη βόμβα που ρίχνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αφορά το ενδεχόμενο της καταδίκης του Ανδρέα Παπανδρέου για ηθική αυτουργία σε απιστία με αναστολή από το Ειδικό Δικαστήριο. Όπως αποκαλύπτει για πρώτη φορά, λίγο πριν από την έκδοση της αποφάσεως του Ειδικού Δικαστηρίου «έκρινα χρήσιμο να ενημερώσω τον Ανδρέα για τις προθέσεις μου και του έστειλα τον Μίνω Ζομπανάκη, ο οποίος είχε αποκτήσει επαφή, είχε σχέση με τον Ανδρέα»…
Συνέχεια στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου