Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Η τύχη του ντιμπέιτ και το νέο υπουργικό σχήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη...!!!

του Γιώργου Δ. Ευθυμίου -

 Η ΝΔ επιμένει στην τηλεοπτική αναμέτρηση με όλους τους κοινοβουλευτικούς πολιτικούς αρχηγούς, καθώς όπως σημείωσε χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

στη συνέντευξη που έδωσε στο ΚΡΗΤΗ TV, «δεν είμαστε μια Προεδρική Δημοκρατία στην οποία δύο υποψήφιοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα γίνει Πρόεδρος».
Η τύχη του ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, κρίνεται σήμερα στις 11 το πρωί, στη Βουλή, όπου συνεδριάζει η διακομματική επιτροπή. Στόχος των εκπροσώπων των κομμάτων είναι να βρεθεί μια νέα ημερομηνία προκειμένου να πραγματοποιηθεί, καθώς η 1η Ιουλίου που είχε αποφασισθεί αρχικά, τελικά ακυρώθηκε λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία πρέπει να παραστεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ΝΔ θα επιμείνει στην τηλεοπτική αναμέτρηση με όλους τους κοινοβουλευτικούς πολιτικούς αρχηγούς, καθώς όπως σημείωσε χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που έδωσε στο ΚΡΗΤΗ TV, «δεν είμαστε μια Προεδρική Δημοκρατία στην οποία δύο υποψήφιοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα γίνει Πρόεδρος». Από την οδό Πειραιώς πρόκειται να δώσουν συγκεκριμένες διαθέσιμες ημερομηνίες και προσβλέπουν στην πραγματοποίησή του.
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει συνολικά 42 κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις με τον κ. Τσίπρα και πως οι πολίτες γνωρίζουν πλέον και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Η διαφορά μεταξύ τους, σύμφωνα με το γαλάζιο επιτελείο, είναι πως ο κ. Τσίπρας έχει δοκιμαστεί 4 χρόνια και πρέπει να απολογηθεί για την πολιτική του και για την κατάσταση στην οποία είναι η χώρα και ο κ. Μητσοτάκης να εξηγήσει και να πείσει τους πολίτες γιατί το σχέδιό του είναι το σωστό για την Ελλάδα της επόμενης μέρας.
Επίσης τόνιζαν από την οδό Πειραιώς, ο πρόεδρος της ΝΔ, θα πρέπει να πείσει το εκλογικό σώμα ενόψει της 7ης Ιουλίου, ότι διαθέτει τις δυνάμεις και τα στελέχη που θα εφαρμόσουν με αξιοπιστία και ειλικρίνεια το συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε την Παρασκευή στην Αθήνα. Στη χθεσινή συνέντευξή του, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε αρκετά στοιχεία για το υπουργικό συμβούλιο που σχεδιάζει.
Στο πλάνο του βρίσκεται ένα σχήμα αποτελεσματικό, με ισχυρό κέντρο στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο θα παρακολουθεί το κυβερνητικό έργο με συγκεκριμένους στόχους και με ξεκάθαρη λογοδοσία από τους υπουργούς. Αναπληρωτές δεν θα υπάρχουν, παρά μόνο υπουργοί και υφυπουργοί, σε ένα υπουργικό ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό. «Το ζήτημα δεν είναι ο αριθμός των υπουργών, είναι η ποιότητα των υπουργών», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.
Στη λογική αυτή, δεν θα συγκροτηθεί ένα μεγάλο υπουργικό σχήμα, για να τακτοποιηθούν φίλοι ή γεωγραφικές προτεραιότητες. Θα υπάρχει γεωγραφική εκπροσώπηση, όμως δεν θα είναι το πιο σημαντικό. «Το βασικό ζητούμενο είναι να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι την επόμενη ημέρα μπορεί να κάνουν τη δουλειά. Άρα ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ποια ονόματα θα στελεχώσουν το νέο σχήμα; Πρόσωπα που ανήκουν στο υφιστάμενο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ, αλλά και που βρίσκονται πολιτικά εκτός του κόμματος, όπως επίσης και τεχνοκράτες. Βασική αρχή του κ. Μητσοτάκη είναι να σχηματιστεί μια κυβέρνηση, που θα είναι αποτελεσματική, απολύτως ομοιογενής και απολύτως προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό έργο.
Ο ίδιος έφερε ως παράδειγμα τον τομέα των επενδύσεων: δεν θα γίνει ανεκτό, το να μην μπορούν να συνεννοηθούν ο υπουργός Ανάπτυξης με τον υπουργό Περιβάλλοντος και τον υπουργό Πολιτισμού, που θα πρέπει να ξεμπλοκάρουν τις αδειδοτήσεις, ώστε να τρέξει το αναπτυξιακό σχέδιο, σημείωσε. Μάλιστα για τον νομοθετικό και το κανονιστικό έργο θα υπάρχει προγραμματισμός και συγκεκριμένη στοχοθεσία, υπό τον αυστηρό έλεγχο της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης.
Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε επίσης πως υπάρχουν νομοσχέδια τα οποία είναι ήδη έτοιμα και τα οποία θα παραδοθούν στους υπουργούς για να βάλουν τις τελικές πινελιές, με το κυβερνητικό έργο του πρώτου έτους να είναι απολύτως προδιαγεγραμμένο. Η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι για να ψηφιστεί το Σεπτέμβριο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, να κατατεθεί ο προϋπολογισμός και να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο 2020 – 2023, όπου θα αποτυπώνεται το σύνολο της οικονομικής πολιτικής.
Επίσης υπάρχουν μια σειρά από άλλα νομοσχέδια τα οποία είναι κατεπείγοντα, όπως αυτό που αφορά παρεμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου οι δήμαρχοι που θα αναλάβουν την 1η Σεπτεμβρίου, θα βρουν μπροστά τους τα προβλήματα της απλής αναλογικής, η κατάργηση του ασύλου και ενδεχομένως τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε άρον - άρον μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, και οι οποίες θα αφορούν στην παραβατικότητα και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η σκληρή εγκληματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου