Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Ηρωική έξοδος από την Τασία Χριστοδουλοπούλου - «Συγγνώμη, δεν θα είμαι υποψήφια»...!!!

«Δυστυχώς, δεν μπορώ να το διορθώσω με κάποιον τρόπο, παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ, να μην είμαι υποψήφια στις εκλογές».

Σε κίνηση… ηρωικής εξόδου προχώρησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, που αφού ζήτησε συγγνώμη για τη μετάταξη της κόρης της από τα ΕΛΤΑ στη Βουλή, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επικείμενες εθνικές εκλογές, στις 7 Ιουλίου.
Αρκετές είναι οι πληροφορίες που διακινούνται σχετικά με το πώς οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση η αντιπρόεδρος της Βουλής. Μία εξ αυτών έχει να κάνει με τον σκληρό ανταγωνισμό που θα είχε στην Α’ Αθήνας η Τασία Χριστοδουλοπούλου, καθώς στην ίδια εκλογική περιφέρεια θα κατέβουν υποψήφιοι, μεταξύ άλλων, οι Φίλης, Τζανακόπουλος, Βούτσης και Βερναδάκης, οπότε θα ήταν μικρές οι πιθανότητες εκλογής της.

Από την άλλη, με την απόφασή της η κ. Χριστοδουλοπούλου δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να ανακτήσει μέρος της χαμένης της ευαισθησίας προς τους πολίτες, καθώς δεν ήταν λίγα τα περιστατικά (βλέπε Πολάκης) που τα αντανακλαστικά της δεν ικανοποίησαν το κοινωνικό αίσθημα περί ευθιξίας και ταπεινότητας των κυβερνώντων.
«Ζητώ συγγνώμη»
«Θέλω μόνο να ζητήσω συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους μου που τους στενοχώρησα», είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».
Όπως προσέθεσε, «δυστυχώς, δεν μπορώ να το διορθώσω με κάποιον τρόπο, παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ, να μην είμαι υποψήφια στις εκλογές».
«Πάγωμα» μετατάξεων μετά τις αντιδράσεις 
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον ΠτΒ, Νίκο Βούτση, αναστολή της διαδικασίας των μετατάξεων που, παρά το γεγονός «ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».
Κατά τη συνομιλία τους, από κοινού αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Βουλής να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.
Πράγματι, όπως εξήγησε ο Νίκος Βούτσης σε νέα του επικοινωνία σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, από τις 64 συνολικά μετατάξεις που είχαν αποφασιστεί να γίνουν μέσα στο πλαίσιο της κινητικότητας στο δημόσιο, έχουν πραγματοποιηθεί οι 33 (έχουν λάβει ΦΕΚ και ουσιαστικά έχουν γίνει). Οι υπόλοιπες, όπως είπε ο κ. Βούτσης παγώνουν, προκειμένου να σταματήσει η λογική του «Συριζαϊκού τσουνάμι».
«Επειδή έχει δημιουργηθεί το κλίμα αυτό, μετά από συνεννοήηση με τον πρωθυπουργό, παγώνουμε και αναστέλλουμε την περαιτέρω διαδικασία, τις υπόλοιπες μισές μετατάξεις», είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Αυτό δείχνει την πρέπουσα ευαισθησία αλλά και ότι δεν υπάρχει επιλεκτική αντιμετώπιση για ανθρώπους που δουλεύουν εδώ κα δεν είναι κομματικοί Συριζαίοι. Σε αυτό το δεύτερο ήμισυ, εξ όσων γνωρίζω, είναι και η κόρη της κ. Χριστοδουλοπούλου».
Αναφερόμενος στην περίπτωση της πρώην συζύγου του που εμφανίζεται στα πρόσωπα που μετατάχθηκαν, ο πρόεδρος είπε πως βρίσκεται στη Βουλή ήδη από το 2007, πριν ακόμα ο ίδιος εκλεγεί βουλευτής. «Δεν ντρέπονται λίγο;», αναρωτήθηκε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου