Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Έτοιμο το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ... !!!

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας και με έναν διαφορετικό τρόπο, με δήλωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, επέλεξε να στείλει το μήνυμα του σε ΝΔ, Θεσμούς και εκλογικό σώμα εν όψει της 7ης Ιουλίου. 

 Πατώντας πάνω σε όσα είχε πει το...
βράδυ της 26ης Μαΐου πως “υπάρχει από τη μια το σχέδιο για τη στήριξη των πολλών και από την άλλη η επιστροφή στη λιτότητα”, έσπευσε να εξειδικεύσει το διακύβευμα της επόμενης κάλπης.

Αφορμή ήταν το “καμπανάκι” που χτύπησαν οι δανειστές για τα θετικά μέτρα στα οποία έχει προχωρήσει η κυβέρνηση. Υπάρχουν, μάλιστα και κορυφαία στελέχη που βλέπουν να είναι σε εξέλιξη μια υπόγεια συνεννόηση μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κύκλους των Θεσμών προκειμένου να δοθεί η εικόνα της "καμμένης γης", όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά.


Από το Μαξίμου είναι αποφασισμένοι να μην αλλάξουν τακτική και να επιμείνουν στην ανάδειξη του πρόγραμματος της ΝΔ αφού πιστεύουν πως κρύβει πολλά “σκοτεινά σημεία”. Δεν ήταν τυχαία η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αργά χθες το απόγευμα που έβαλε στο “μικροσκόπιο” την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΣΕΤΕ, που μίλησε για δυο συντελεστές ΦΠΑ 22% και 11%. Από την Κουμουνδούρου ξεκαθάρισαν πως αυτό σημαίνει αυτομάτως αύξηση στις τιμές των φαρμάκων και τις ενέργειας που τώρα βρίσκονται στο 6%.

Το δίλημμα των εκλογών ο πρωθυπουργός το έβαλε μιλώντας και στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ: “Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις εθνικές εκλογές θα κληθούν τελικά να αποφασίσουν: Αν θα προχωρήσουμε μπροστά, με ασφάλεια και προοπτική. Ή θα ξανακυλήσουμε πίσω, στον φαύλο κύκλο των περικοπών, της λιτότητας, αλλά και της παροιμιώδους ανικανότητας και ανευθυνότητας στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών του κράτους”.

Στις τάξεις της πλειοψηφίας ευελπιστούν με την επιχειρηματολογία που θα αναπτύξουν να καταφέρουν να φέρουν πίσω στο κόμμα, τους δεκάδες χιλίαδες ψηφοφόρους που επέλεξαν να μείνουν δυο φορές σπίτι τους στις προηγούμενες εκλογές. Επισημαίνουν το γεγονός πως η μεγάλη μερίδα των πολιτών που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 δεν μετακινήθηκε προς της ΝΔ απλώς δεν ξεπέρασε την απογοήτευση από τη βαριά φορολογία που τους επιβλήθηκε την εποχή των μνημονίων.

Με διαφορετικούς όρους, χωρίς προσωπικές επιθέσεις, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, είναι σαφές πως στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να κοντράρουν τη ΝΔ αυστηρά προγραμματικά. Θα στηριχτούν, μάλιστα και στο γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται να αντιπαρατεθεί σε ένα debate, face to face με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά επιλέγει να “κρυφτεί” σε μια τηλεοπτική μονομαχία που θα συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να ρίχνει την “μπάλα στην εξέδρα”.

Οι ρυθμοί έχουν ανέβει τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο Μαξίμου και οι συνεδριάσεις πλέον είναι κοινές. Είναι ενδεικτικό πως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα από την Κουμουνδούρου θα είναι έτοιμοι σε ειδική εκδήλωση να παρουσιάσουν το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο θα πορευτούν μέχρι τις εθνικές κάλπες.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο δείχνουν πως δεν θέλουν να αφήσουν καθόλου το χρόνο να περάσει και μετά τη διάλυση της Βουλής όλο το κόμμα μπαίνει αυτομάτως σε εκλογικό συναγερμό με τα στελέχη και τους βουλευτές να εγκαθίστανται στις περιφέρειές τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στην εβδομάδα που έρχεται σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί και η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το σύνθημα για την καμπάνια που ξεκινά και η οποία θα απλωθεί σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα σε κλειστή συνεδρίαση, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αναμένεται να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για να εγκρίνει το πρόγραμμα του κόμματος, αλλά και ένα μεγάλο μέρος των ψηφοδελτιών που έχουν “κλειδώσει”...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου