Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Τα τελευταία «όπλα» του πρωθυπουργού... !!!

Μήνυμα νίκης ακόμα και για τις ευρωεκλογές επιχειρεί να δώσει ο πρωθυπουργός σε όλες τις ομιλίες του. Αυτό έκανε και στη Λαμία αμφισβητώντας για άλλη μια φορά τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, που την Τετάρτη είχαν δώσει μια διαφορά υπέρ της ΝΔ της...
τάξης των 8 μονάδων. 


Είναι σαφής η στόχευση του Αλέξη Τσίπρα να “γκρεμίσει” την εικόνα “πρωτιάς” που έχει χτίσει έως τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας κίνητρο σε αναποφάσιστους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες με το δίλημμα που έθεσε χθες για άλλη μια φορά: “Η Ελλάδα των πολλών είναι η Ελλάδα που ενώνει. Η Ελλάδα των ελίτ διχάζει”.


Στο Μέγαρο Μαξίμου ερμηνεύουν και ως αμηχανία και ένδειξη ηττοπάθειας την αναφορά του Λευτέρη Αυγενάκη για πιθανή αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στις 26 Μαΐου. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η μείωση της “ψαλίδας” έχει προβληματίσει το σύνολο των μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αλλάζει πλέον στρατηγική.

Αυτό εκτίμησαν και μετά τη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή ο πρόεδρος της ΝΔ προσπαθεί να κάνει στροφή από τις αντιλαϊκές του δηλώσεις για την επταήμερη εργασία και το ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης πέρασε χθες το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου με τον πρωθυπουργό να σχεδιάσουν την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ. Τα νούμερα που έχουν στα χέρια τους στην Κουμουνδούρου και στο Μαξίμου το τελευταίο διάστημα είναι καλύτερα. Με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά επιθυμούν να εκμεταλλευτούν το momentum και την κινητοποίηση των προοδευτικών πολιτών που παρατηρούν πως υπάρχει το τελευταίο διάστημα. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές τα “αντιδεξιά” αισθήματα του κόσμου που δεν βρέθηκε ποτέ κοντά στη ΝΔ “ξυπνούν” και δεν θα αφήσει τόσο εύκολα τη γαλάζια παράταξη να καταγράψει μια καθαρή νίκη.

Η εβδομάδα που έρχεται είναι κομβική και για έναν ακόμα σημαντικό λόγο. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο θα πάρουν “σάρκα και οστά”. Κορωνίδα αυτών αποτελεί η 13η σύνταξη που τη Δευτέρα θα καταβληθεί σε 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους. Δεν ήταν τυχαίο και το σποτάκι με πρωταγωνίστρια μια συνταξιούχο που θυμόταν τις περικοπές που έχει ζήσει μέχρι το 2014. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο γνωρίζουν καλά πως τα χρήματα που θα δουν στους λογαριασμούς τους τα άτομα της γ΄ ηλικίας θα διαχυθούν μέσα στην ελληνική οικογένεια προκαλώντας ένα κλίμα ευφορίας λίγες ημέρες πριν τις κάλπες.

Πολύ σημαντική θα είναι και η πλατφόρμα που θα ανοίξει για την εντάξη εκατομμυρίων οφειλετών στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις σε φορεία, ταμεία και δήμους. Πέρα από την ανακούφιση που θα δώσει σε πολλούς πολίτες και την αλλαγή της καθημερινότητάς τους στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν πως πρόκειται για ένα αναπτυξιακό μέτρο που ουσιαστικά δίνει το δικαίωμα στον Αλέξη Τσίπρα να αφήνει να εννοηθεί πως θα ακολουθήσουν και νέα μέτρα ελάφρυνσης έως το τέλος του χρόνου.

Αρωγός στην αλλαγή του κλίματος θα είναι η καταβολή του επιδόματος τέκνων για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, και η δεύτερη δόση του επιδόματος ενοικίου. Ακολουθούν τα προνοιακά επιδόματα του Μαΐου από τον ΟΠΕΚΑ, αλλά και το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα θέλει χρόνο για να φανεί στις τσέπες και τον οικογενειακό προϋπολογισμό των νοικοκυριών, ωστόσο αποτελεί ένα ακόμα “όπλο” στην φαρέτρα του Αλέξη Τσίπρα.

Όλο το “πακέτο” αναμένεται να πάρει ο πρωθυπουργός μαζί του την προεκλογική εβδομάδα που απομένει προετοιμάζοντας την κεντρική του ανοιχτή ομιλία στο κέντρο της Αθήνας (πιθανότατα στο Σύνταγμα) την ερχόμενη Παρασκευή. Σημερα ο Άλεξης Τσίπρας θα περιοδεύσει σε Τρίκαλα και Καρδίτσα...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου