Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ, ο Πολάκης και το υπουργικό...!!!

του Αντώνη Αντζολέτου -

 Η επιχείρηση “εξαϋλωσης” του ΚΙΝΑΛ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς από το Μαξίμου, που βλέπει στρατηγικά πλέον πως η σύγκρουση με τη ΝΔ μόνο σε επίπεδο κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να συντηρηθεί. 

Κορυφαία στελέχη εκτιμούν ότι το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει φτάσει σε μια "οροφή" στη συσπείρωση του και οι μετακινήσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα δεν θα μπορέσουν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.
Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει το τελευταίο διάστημα τη συσπείρωση να ξεκολλάει αμυδρά από το 45% που είχε κολλήσει η “βελόνα”, επενδύει στο κομμάτι των αναποφάσιστων και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που το 2015 τον είχαν στηρίξει.
Η προσέγγιση που έγινε με τον Θάνο Μωραϊτη και τον Άγγελο Τόλκα, παρά τις εσωκομματικές τριβές, θεωρήθηκε από το κυβερνητικό στρατόπεδο μια κίνηση- οδηγός για την "επίθεση" που θα ακολουθήσει και προανήγγειλε χθες ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον Real FM.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο ευρωψηφοδέλτιο περισσότερα από 10 στελέχη της κεντροαριστεράς θα διεκδικήσουν μια θέση στις Βρυξέλλες. Πολλά επενδύουν στο Μαξίμου και στην παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στην εκδήλωση που θα γίνει στις 4 Μαρτίου παρουσία του επικεφαλής των ευρωσοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν και πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός χθες με την ανακοίνωσή του φάνηκε να κόβει τις “γέφυρες” με την Κουμουνδούρου. Το γεγονός, πάντως, πως το ΚΙΝΑΛ θα απέχει από την εκδήλωση αποτελεί την καλύτερη "πάσα" για τον Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο να παραστεί, αλλά και να ταυτίσει άλλη μια φορά τη Χαριλάου Τρικούπη με τη ΝΔ.
Στα "όπλα" του Μαξίμου είναι και η απολογία του Θεόδωρου Τσουκάτου την περασμένη εβδομάδα σχετικά με εκτεταμένη ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων, η οποία μόνο στο ΠΑΣΟΚ το έτος 2000 ανήλθε, σύμφωνα με τον κ. Τσουκάτο, σε 16 δισ. δραχμές.
Μέσα σε αυτό το κλίμα και με τα στελέχη της πλειοψηφίας να απασχολεί και πάλι ο Παύλος Πολάκης και το τηλεφώνημά του στον Γιάννη Στουρνάρα, ο πρωθυπουργός συγκαλεί σήμερα το υπουργικό συμβούλιο στις 13.00. Τα "φώτα" θα πέσουν κυρίως στους νέους υφυπουργούς Θάνο Μωραίτη και Άγγελο Τόλκα, ενώ ενδιαφέρον θα έχει εάν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κληθεί να ενημερώσει το κορυφαίο κυβερνητικό όργανο για τους τελευταίους χειρισμούς του σε σχέση με το καταναλωτικό δάνειο που έλαβε από την Attika Bank και τους διαλόγους του με τον Γιάννη Στουρνάρα, που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.
Από το Μαξίμου επιχειρήθηκε να ρίξουν τους τόνους γύρω από το συγκεκριμένο θέμα με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αλέκο Φλαμπουράρη να προχωρούν σε μια ανακοίνωση που σε χαμηλούς τόνους έβαλε κατά του Γιάννη Στουρνάρα.
Είναι αρκετά τα στελέχη της πλειοψηφίας που επισημαίνουν τη λανθασμένη επικοινωνιακή τακτική που ακολουθεί ο Παύλος Πολάκης δίνοντας “πάτημα” στη ΝΔ σε πολλές περιπτώσεις να περάσει στην αντεπίθεση. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βρεθεί στο επίκεντρο συνεδριάσεων των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν.
Το κλίμα θα επιχειρήσει να αλλάξει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με τη δημόσια ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο. Η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και τα επόμενα βήματα θα αποτελέσουν το κύριο κομμάτι της συζήτησης, αφού η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, έχει ξεκινήσει. Ο πρωθυπουργός θα δώσει τις κατευθύνσεις στους επικεφαλής των χαρτοφυλακίων έτσι ώστε μέχρι τα τέλη Απριλίου όλες οι εκκρεμότητες να έχουν ολοκληρωθεί.
Θεωρείται πολύ πιθανό να μιλήσει και για το προοδευτικό κοινωνικό μέτωπο που θέλει να συγκροτήσει ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, ενώ με αφορμή τον Παύλο Πολάκη αναμένεται να αναφερθεί στη διαδρομή του μαύρου χρήματος του παλαιού πολιτικού συστήματος με βάση την απολογία του Θεόδωρου Τσουκάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου