Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝ.ΑΛΛ : Εκτός από τα scripta, μένουν και τα verba... !!!

Το τελευταίο διάστημα, η αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχει χτυπήσει κόκκινο. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη, 

 όπου τα...
κόμματα της Σοσιαλδημοκρατίας έχουν πολύ καλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελλάδα έχουν βγει τα μαχαίρια. Σχόλια δηλητηριώδη, υπαινιγμοί βιτριολικοί, δολοφονίες χαρακτήρων, δίκες προθέσεων δίνουν τον τόνο.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι έχει συμφωνήσει με τη Νέα Δημοκρατία για συνεργασία μετά τις εκλογές. Στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. εκφράζουν τη δυσφορία τους για τον εναγκαλισμό της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας με τον λαϊκιστή Τσίπρα και καταγγέλλουν το Μαξίμου ότι επιχειρεί να οργανώσει ένα νέο «βρόμικο ’89» με βασικό στόχο τη λεηλασία της «δημοκρατικής παράταξης».


Συνηθισμένα πράγματα, θα πει κάποιος. Γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται. Σωστό. Αλλωστε, τα δύο κόμματα διεκδικούν το ίδιο ακροατήριο. Παλιότερα ήταν το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο εισβολέα και η Αριστερά αμυνόταν του «πατρίου εδάφους», σήμερα συμβαίνει το αντίθετο. Σε μερικές περιπτώσεις, πάντως, έχει χαθεί το μέτρο.

Για παράδειγμα, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, με αφορμή το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δήλωσε: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ στοχοποιούν Σημίτη και Χρυσοχοΐδη, που έβαλαν μέσα τα μέλη της “17 Νοέμβρη” και αποφυλακίζουν τους τρομοκράτες». Τι μας λέει το ηγετικό στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛΛ.;

- Την εντολή για το άνοιγμα των λογαριασμών την έδωσε η κυβέρνηση. Αποδείξεις; Τρέχα γύρευε. Στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. πιστεύουν ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη χειραγωγείται, ενώ, όταν ήταν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, η Δικαιοσύνη ήταν ανεξάρτητη (βροντώδη γέλια στο κοινό που παρακολουθεί).
- Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει τους Σημίτη και Χρυσοχοΐδη επειδή αυτοί εξάρθρωσαν τη «17 Νοέμβρη». Διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις, δικαιούμαι να ισχυριστώ ότι κατά τον κ. Κεγκέρογλου ο ΣΥΡΙΖΑ εκδικείται τους δύο πολιτικούς γιατί εξουδετέρωσαν την ένοπλη συνιστώσα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Εχει μάλλον ξεχάσει ή δεν θέλει να θυμάται ο κ. Κεγκέρογλου ότι ανάλογες ανοησίες διακινούσε η Δεξιά για το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1980 και παράγοντες της Δεξιάς (πολιτικοί και δημοσιολόγοι) διέδιδαν την περίοδο των συλλήψεων, αλλά και κατά τη διάρκεια της δίκης ότι η κυβέρνηση Σημίτη (υπουργός Δημόσιας Τάξης ήταν ο Χρυσοχοΐδης) δεν έφτασε μέχρι το τέλος στην εξιχνίαση της υπόθεσης γιατί φοβόταν ότι θα «έπεφτε» σε πρόσωπα που είχαν σχέση με το ΠΑΚ και το ΠΑΣΟΚ. Αν ρίξει μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των δεξιών εφημερίδων της εποχής, θα το διαπιστώσει.
- «Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφυλακίζει τρομοκράτες» λέει ο κ. Κεγκέρογλου. Προφανώς αναφέρεται στον Δ. Κουφοντίνα. Αδειες παίρνει ο Δ. Κουφοντίνας, τις οποίες δικαιούται από τον νόμο, δεν αποφυλακίστηκε. Συλλαμβάνεται αδιάβαστος ο κ. Κεγκέρογλου. Τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης αποφυλακίστηκαν οριστικά, αφού εξέτισαν μέρος της ποινής τους, όταν διοικούσαν τη χώρα είτε το κόμμα του είτε η Δεξιά.
Να υποθέσω ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. τα είχαν κάνει πλακάκια με τα μέλη της «17 Νοέμβρη»; Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε πάρει άδειες από τις φυλακές επτά φορές με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Την όγδοη φορά, το 2014, παραβίασε το καθεστώς των αδειών και ενεπλάκη σε παράνομες ενέργειες. Μήπως μπορεί να μας πει ο κ. Κεγκέρογλου ποια κόμματα κυβερνούσαν τη χώρα το 2014 και ποιος ήταν πρωθυπουργός;

Μια συμβουλή στις αντιμαχόμενες πλευρές: Κρατήστε ένα επίπεδο στη διαμάχη. Αύριο-μεθαύριο μπορεί να χρειαστεί να καθίσετε στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσετε. Ξέρετε, η φράση «Scripta manent, verba volant» ισχύει κατά το ήμισυ. Στις μέρες μας, εκτός από τα γραπτά, μένουν και τα λόγια...

Τάσος Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου