Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Tο σκοτεινό όραμα του Χίτλερ... και η μοιρασιά του κόσμου (ΦΩΤΟ)...

H ιστορική διαμάχη για τους πραγματικούς στόχους του Χίτλερ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν έχει καταλαγιάσει ακόμα και σήμερα, όσο η...
Ιστορία παραμένει ένα επιχείρημα δίχως τέλος.

Ο ιστορικός A.J.P. Taylor είχε διατυπώσει το 1966 τη θέση που θα σφράγιζε μια ολόκληρη γραμμή σκέψης: πως ο Χίτλερ δεν ήταν παρά ένας παραδοσιακός πολιτικός, περιορισμένης εμβέλειας, ο οποίος ανταποκρίθηκε απλώς σε μια δοσμένη κατάσταση χωρίς προσχεδιασμένο πλάνο για παγκόσμια κυριαρχία.

Όπως έχουν υποδείξει ωστόσο τόσοι και τόσοι ιστορικοί έκτοτε, όπως ο Milan Hauer στο άρθρο του σταθμό «Ήθελε ο Χίτλερ παγκόσμια κυριαρχία;» του 1978, αυτή η γραμμή σκέψης έτεινε να παραγνωρίζει περισσότερα απ’ όσα λάμβανε υπόψη.


Ο Χίτλερ είχε λοιπόν σχέδιο για την επομένη της νίκης του, έναν οδικό χάρτη που όχι μόνο καθοδήγησε τη δράση του από το 1933-1945, αλλά περιέγραφε και τα πλάνα του για την κατάκτηση του πλανήτη. Ναι, του πλανήτη.

Οι γερμανοί ιστορικοί της ναζιστικής περιόδου το αποκαλούσαν απαλά-απαλά «Πρόγραμμα» και δεν ήταν παρά το μεγάλο χιτλερικό όραμα για τον μελλοντικό ρόλο της Γερμανίας στα παγκόσμια τεκταινόμενα. Ο ίδιος ο Φύρερ μιλούσε για τη Νέα Τάξη (Neuordnung στα γερμανικά) ή κάποιες φορές για τη Νέα Τάξη της Ευρώπης, αποκαλύπτοντας το όνειρό του τόσο για τα κατακτημένα εδάφη όσο και για την εξάπλωση του ναζιστικού ζυγού στην οικουμένη.


Η εγκαθίδρυση της Νέας Τάξης δεν ήταν απότοκο του πολέμου, αλλά πεποίθηση και πρόθεση του Αδόλφου από παλιά. Αν και για πρώτη φορά μίλησε δημοσίως γι’ αυτή στις 30 Ιανουαρίου 1941, στον ετήσιο λόγο του στο Sports Palace του Βερολίνου: «Η χρονιά του 1941 θα είναι, όπως είμαι πεπεισμένος, το ιστορικό έτος της μεγάλης Ευρωπαϊκής Νέας Τάξης».

Το σκοτεινό του όραμα περιλάμβανε τη δημιουργία του Παν-Γερμανικού Φυλετικού Κράτους, χτισμένο με τα δομικά υλικά της ναζιστικής ιδεολογίας, τη μαζική προσάρτηση εδαφών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και την αποίκισή τους με γερμανούς πολίτες και τη φυσική εξόντωση εβραίων και Σλάβων (Πολωνών και Ρώσων), Ρομά και όποιων ακόμα θεωρούσε «υπάνθρωπο» και «φυλετικά κατώτερο».

Σήμερα η ιστορική καταγραφή αποδέχεται πως ο επιθετικός γερμανικός ιμπεριαλισμός ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους για το ξέσπασμα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, οι ιστορικοί συνεχίζουν ωστόσο να ερίζουν για τον τελικό στόχο του Χίτλερ. Κάποιοι τοποθετούν το τέλος του οράματος του Χίτλερ στην κατάκτηση της Ευρώπης, ενώ άλλοι επιμένουν πως η προσάρτηση της ευρωπαϊκής ηπείρου δεν θα ήταν παρά εφαλτήριο για τη γερμανική εξάπλωση στην οικουμένη και την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης με έδρα το Βερολίνο.



Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ...

πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου