Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

«Επιχείρηση Σόρος»: Ο αντιπερισπασμός στην υπόθεση Παπαντωνίου...!!!

O Νίκος Κοτζιάς δηλώνει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι ο Πάνος Καμμένος είπε στο – ιστορικό πλέον – υπουργικό συμβούλιο της 17ης Οκτωβρίου πως η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Σόρος για να λύσει το Μακεδονικό.

Ο Πάνος Καμμένος διαψεύδει τον Νίκο Κοτζιά, αφού προηγουμένως έχει υιοθετήσει δημοσιεύματα που χρεώνουν στον πρώην υπουργό Εξωτερικών «διαρροές στα πιστόλια της διαπλοκής». Ενδιαμέσως, προφυλακίζεται ο Γιάννος Παπαντωνίου κατηγορούμενος για μίζες 2,8 εκατομμυρίων ευρώ και, παραπλεύρως, μία εφημερίδα που έχει ανοίξει πολεμικό μέτωπο με την κυβέρνηση, τα «ΝΕΑ», κυκλοφορεί με νέες διαρροές, αυτήν τη φορά για την επιστολή παραίτησης Κοτζιά.

Σύμφωνα με αυτές τις διαρροές,  στην επιστολή φέρονται να υπάρχουν εκτενείς αιχμές και υπονοούμενα για την δραστηριότητα του Γιώργου Τσίπρα, διευθυντή σήμερα του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού και μέχρι πριν από έναν χρόνο Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, απ’ όπου και παραιτήθηκε κατ’ απαίτηση Κοτζιά. Και κάπου εν μέσω όλων αυτών, η Νέα Δημοκρατία, δια του τομεάρχη Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη,  παίρνει το βίντεο της συνέντευξης Κοτζιά και το καταθέτει στον εισαγγελέα ζητώντας παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το «θέμα Σόρος».
Θα μπορούσε να είναι ο απόλυτος πολιτικός μύλος, εάν δεν ήταν απλώς σκληρή πρόγευση της τοξικής πόλωσης εν μέσω της οποίας θα διεξαχθεί το – παρατεταμένο – προεκλογικό παιχνίδι. Κι εάν επίσης η πολιτική βεντέτα που άνοιξε μεταξύ Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου δεν πρόσφερε στην ΝΔ και στο Κίνημα Αλλαγής πρόσφορο έδαφος για την επιχείρηση αντιπερισπασμού απέναντι στα δομικά πολιτικά ερωτήματα που ανοίγει ξανά η υπόθεση Παπαντωνίου – ερωτήματα, τα οποία ακουμπούν στην καρδιά του συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής που καλλιέργησε επί δεκαετίες το μοντέλο εξουσίας των δύο κομμάτων.
Σ’ αυτή την επιχείρηση αντιπερισπασμού εστίασε σήμερα και το Μαξίμου, καταλογίζοντας σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ «προσπάθεια να εκτρέψουν τη συζήτηση από την πραγματικότητα της υπόθεσης Παπαντωνίου» και από «την πραγματικότητα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που οικοδόμησαν» και προσθέτοντας: «Η μόνη ομερτά που υπήρχε αλλά σπάει μέρα με τη μέρα είναι αυτή του κου Μητσοτάκη και των εκσυγχρονιστών συνοδοιπόρων του. Πιθανόν περιμένουν κάτι και φοβούνται. Εξ ου και ο πανικός».
Πέραν τούτου, και σε ό,τι αφορά το πρώτο επίπεδο της σύγκρουσης, εκείνο του «κεφαλαίου Σόρος», στο Μαξίμου μιλούν για «ανύπαρκτο ζήτημα». Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η δήλωση Σπίρτζη, ο οποίος είπε πως ουδέποτε άκουσε τον Πάνο Καμμένο στο υπουργικό «να λέει τέτοια πράγματα», ενώ την ευθεία διάψευση μέσω twitter επέλεξε και ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας επικαλούμενος μάλιστα τα πρακτικά της συνεδρίασης. Το ερώτημα που θέτει εδώ η ΝΔ είναι «ποιος λέει ψέματα, ο Κοτζιάς ή ο Καμμένος;» δείχνοντας την πρόθεσή της να αξιοποιήσει στο μέγιστο επικοινωνιακά το ζήτημα, παρ’ ότι, κατ’ ουσία, ούτε η ίδια θεωρεί πως υφίσταται όντως θέμα… χρηματοδότησης της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος.
Η πλέον ενδεικτική, δε, επί του επικοινωνιακού χαρακτήρα της επίθεσης μάλλον είναι η δήλωση του ίδιου του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αναγνώρισε, μιλώντας στο ραδιοφωνο News247, ότι η όλη συζήτηση είναι «γελοία»: «Εγώ», είπε, «δεν πιστεύω ότι τα πήραν από τον Σόρος, είναι γελοία αυτή η συζήτηση, αλλά πρέπει να τοποθετηθούν. Δύο υπουργοί κατηγόρησαν στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο ένας τον άλλο ότι τα παίρνει και αυτό είναι πολύ σοβαρό».
Στο δια ταύτα, το ζήτημα για την κυβέρνηση είναι μέχρι που μπορεί να φθάσει η βεντέτα Κοτζιά – Καμμένου, και δη σε μια συγκυρία στην οποία η υπόθεση Παπαντωνίου ευνοεί την ανάδειξη του πολιτικού όπλου της «κάθαρσης» και του «ηθικού πλεονεκτήματος» του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του υπουργού Αμυνας, μετά και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στο υπουργικό συμβούλιο, οι έως τώρα αντιδράσεις κρίνονται από κυβερνητικές πηγές ως «συγκρατημένες».
Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος δείχνει πως είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να μιλά θεωρώντας αφενός ότι ο ίδιος «θυσιάστηκε» στο βωμό της επιβίωσης της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αφετέρου πως ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λάθος πολιτική επιλογή επιμένοντας στην διατήρηση της εν λόγω συμμαχίας. Με αυτό το δεδομένο, υπήρξαν κυβερνητικά στελέχη που είδαν με ιδιαίτερη καχυποψία και την σημερινή διαρροή στα ΝΕΑ «στοιχείων» από την μακροσκελή επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, η οποία είχε δοθεί στον πρωθυπουργό με την ένδειξη «Αυστηρώς Προσωπικό»…

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου