Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων : Ανοικτό παραμένει το θέμα του γαλάζιου υποψήφιου Περιφερειάρχη ...!!!


Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός.

Η Νέα Δημοκρατία μπαίνει στην προεκλογική περίοδο για τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές με το γενικό σύνθημα..., «κανείς Περιφερειάρχης στο ΣΥΡΙΖΑ».!


Το εν λόγω σύνθημα, καθίσταται περισσότερο πολύπλοκο αν αφορά Περιφέρεια στην οποία ο Περιφερειάρχης είναι εκλεγμένος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Μια από τις δύσκολες, λοιπόν, Περιφέρειες είναι κι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με νυν Περιφερειάρχη τον Θόδωρο Γαλιατσάτο. !

Προς επίτευξη του στόχου, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε το στίγμα του για τις «στηρίξεις» ή τα «χρίσματα» από το βήμα της ΔΕΘ : «Γιατί η αυτοδιοίκηση είναι κρίσιμος βραχίονας για την υλοποίηση του προγράμματός μας. Δεν σημαίνει ότι δεν θα στηρίξουμε υποψήφιους και συνδυασμούς πέρα από τη ΝΔ» είπε για να προσθέσει ειδικά για τον α’ βαθμό αυτοδιοίκησης,
ότι..., «θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν και να εκφραστούν οι ίδιες στις κάλπες για το ποιος θα είναι ο κατάλληλος για να τις εκπροσωπήσει».!

Ας δούμε, λοιπόν, τι ψήνεται στα ενδότερα της Πειραιώς, μέχρι αυτήν την ώρα, που γράφονται αυτές οι γραμμές, με τους επίδοξους μνηστήρες...!!!


Σπύρος Σπύρου


Ο πρώην βουλευτής και πρώην Περιφερειάρχης, Σπύρος Σπύρου, ουδέποτε έπαψε να ενδιαφέρεται να πάρει τη ρεβάνς από τον νυν Περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο από τον οποίο έχασε στις εκλογές του 2014...

Προς τούτο, ο κ. Σπύρου, επικαλούμενος..., «την εμπειρία του και το «πέρασμα» που έχει στην κοινωνία των νησιών της Περιφέρειάς του, λόγω της προηγούμενης θητείας του...»..., έχει εκφράσει την επιθυμία του στα όργανα του κόμματός του..., στους πολλούς κομματικούς φίλους, - που αναμφίβολα διατηρεί στην γαλάζια παράταξη λογω της μακράς πορείας του στα κομματικά τεκταινόμενα - , καθώς  επίσης και προσωπικά στον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη..., να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας...!!!

Ο Πρόεδρος του κόμματος, ευγενικά τον παρέπεμψε, στην αρμόδια, υπό τον έμπειρο Νικήτα Καλαμάνη, επιτροπή «επιλογής υποψηφίων».!

Το «πέταγμα της μπάλας» στην αρμόδια επιτροπή, επιδέχεται δύο αναγνώσεις :

1.   Ή πήγαινε εκεί για τα τυπικά ..., κι άρα η υπόθεση έχει κλείσει...

2.   Ή πήγαινε στην επιτροπή..., για να σε ξεφορτωθώ....

Τι από τα δύο συμβαίνει, μόνον οι επόμενες ημέρες ή και εβδομάδες θα μας το δείξουν...!!!



Κώστας Καρβούνης


Ο γεωπόνος και στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής Κέρκυρας του ΕΣΠΑ, Κώστας Καρβούνης, προσκείμενος σε συγκεκριμένη δυναμική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, - η οποία επιχειρεί να αποκτήσει ερείσματα στις τοπικές κομματικές οργανώσεις των Ιονίων Νησιών και κυρίως στην Κέρκυρα, στην οποία ο πρώην υπουργός, Νίκος Δένδιας, διατηρεί πολλές καίριες και ισχυρές προσβάσεις , - , ανακοινώνει σε τοπικά ΜΜΕ ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης..., κι η «ανακοίνωση του κόμματος θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες...»...!!!

Ο κ. Καρβούνης, δεν κρύβει ότι είναι πρώην Διοικητής της Ροταριανής Περιφέρειας Βόρειας Ελλάδας και πρόεδρος στο Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας»....!!! 


Τι πραγματικά συμβαίνει...;;;


Έγκυρες πληροφορίες συγκλίνουν στην παραδοχή, πως τα Ιόνια Νησιά..., «..., δεν έχουν κλείσει...»...!!!

Αντίθετα, επιτελείς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης οργώνουν την Περιφέρεια για να βρουν πρόσωπο ικανό να πετύχει «πολιτικές συγκλίσεις»..., έτσι όπως τις προκαθόρισε ο αρχηγός του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ...  

Απλά, ο Κώστας Καρβούνης έχει πειστεί από την δυναμική πτέρυγα του κόμματός του, - η οποία και τον στηρίζει - , «ότι το θέμα έκλεισε κι αυτός τα είναι υποψήφιος»..., ενώ ο Σπύρος Σπύρου πιστεύει πως ακόμα δεν έχει χάσει το «παιγνίδι της διεκδίκησης».!


Υπενθυμίζεται, πως στις συζητήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα στα γαλάζια επιτελεία, έχει διερευνηθεί κι η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου Κερκύρας, Γιάννη Τρεπεκλή..., ενώ κάποιοι έριξαν στο τραπέζι και το όνομα του πρώην Δημάρχου Αχιλλείων Στέφανου Πουλημένου... !!!

Μια κατάληξη στην υποψηφιότητα του Γιάννη Τρεπεκλή, - η οποία κατά τους επιτελείς της Πειραιώς κρίνεται ως δυναμική - , θα απομάκρυνε το ενδεχόμενο της κομματικής διάσπασης στις Δημοτικές Εκλογές, καθώς το κόμμα θα παρουσιαζόταν ενωμένο και με υποψήφια Δήμαρχο την Μερόπη Υδραίου..., η οποία, μέχρι αυτήν την ώρα, που γράφονται αυτές οι γραμμές, παραμένει αδιαμφισβήτητη υποψήφια Δήμαρχος Κερκύρας με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας...

Ωστόσο, ο περί ού ο λόγος, Γιάννης Τρεπεκλής, δείχνει να μην αποδέχεται να απομακρυνθεί από την επαναδιεκδίκηση του θώκου που κατείχε μέχρι και το 2014...!!!  


Αλέξανδρος Παρίσης...


Ο εμπειρότατος κι άριστος τακτικιστής, Αλέξανδρος Παρίσης, δήμαρχος Κεφαλονιάς, δεν έχει δημόσια εκδηλώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης. Ωστόσο «τον παίζουν στο κόμμα του»... Πάντως είναι κοινός τόπος, ότι ο κ. Παρίσης θα παίξει μόνον στην περίπτωση που σπάσει ο νυν ενιαίος Δήμος Κεφαλονιάς..
Στα συν του νυν δημάρχου Κεφαλονιάς είναι ότι ως πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, - των δημάρχων των Ιόνιων νησιών - , έχει γίνει γνωστός στους δημότες των Επτανήσων  και έχει ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό πέρασμα...
 




Υ/Σ :


Γενικά το θέμα των υποψηφιοτήτων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του προσεχούς Μαίου είναι πολύ ανοιχτό και το πολιτικό τοπίο πολύ ρευστό, σε όλα τα πολιτικά κόμματα...

Η απλή αναλογική έχει αλλάξει τις προτεραιότητες πολλών εμπλεκομένων στο αυτοδιοικητικό παίγνιο..., οι οποίες με τη σειρά τους θα επανακαθοριστούν στην περίπτωση που με τροπολογία διακομματικής αποδοχής θεσμοθετηθεί το «κατώφλι του 3% ή ακόμα και του 5%» για την είσοδο παράταξης στο Δημοτικό ή Περιφερειακό Συμβούλιο...!!!



 Γ. Σπ. Π


/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου