Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Πολιτική και πολιτικοί... !!!

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες στην Κ.Ε. του κόμματός του, εστίασε σε δύο ζητήματα τα οποία πρέπει να...
προσεχθούν και από τους πολιτικούς του φίλους και από τους πολιτικούς αντιπάλους του.


Το πρώτο αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα στη μεταμνημονιακή εποχή και το δεύτερο την προετοιμασία αυτού του κόμματος εν όψει των τριών προσεχών εκλογικών μαχών.

Για το πρώτο ζήτημα, οι φράσεις που χρησιμοποίησε έχουν ως εξής: «Το τέλος του Μνημονίου σηματοδοτεί και το κλείσιμο ενός πολιτικού κύκλου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που η χώρα περνάει σε άλλη εποχή, το κόμμα μας πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες».

Στην πολιτική, είναι κανόνας να κατανοείς τη συγκυρία και την αλλαγή της κατάστασης, ώστε να προσαρμόζεσαι ανάλογα. Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως αντιλαμβάνεται ότι, παρά τις όποιες δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές -που η κυβέρνησή του υπέγραψε-, η περίοδος μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου είναι μια διαφορετική κατάσταση.

Δύσκολη, με ρίσκα και με κινδύνους πισωγυρισμάτων, αλλά διαφορετική και με προοπτικές. Και ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο προσπαθεί να σπρώξει το κόμμα του να αντιληφθεί αυτό που συμβαίνει όσο πιο έγκαιρα γίνεται.

Το πόσο βαθιά αντιλαμβάνεται ο ίδιος τα πραγματικά δεδομένα της μεταμνημονιακής εποχής, τις δυνατότητες και τους περιορισμούς, θα φανεί στο επόμενο διάστημα, όταν θα κληθεί να καταθέσει πρόγραμμα θέσεων και στόχων. Μια πρώτη, ουσιαστική γεύση θα πάρουμε απ' όσα θα πει στη ΔΕΘ.

Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε σε προετοιμασία και ετοιμότητα το κόμμα του εν όψει των τριών εκλογικών αναμετρήσεων του 2019 -ανεξαρτήτως αν αυτές γίνουν μαζί ή χωριστά.

Στην πολιτική λένε πως προϋπόθεση για να νικήσεις είναι να έχεις την πρωτοβουλία των κινήσεων. Και αυτό σημαίνει να εκτιμήσεις σωστά την κατάσταση, να καταθέσεις ένα συγκροτημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα, που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών, και να κινητοποιήσεις τις δυνάμεις που θα κάνουν αυτό το πρόγραμμα κτήμα της κοινωνίας.

Και ο μηχανισμός που θα μεταφέρει τις θέσεις του δεν είναι άλλος από το κόμμα, αφού έχει μετρημένες προσβάσεις στα μέσα ενημέρωσης, καθώς η πλειονότητα που ανήκει στους ολιγάρχες έχει ταχθεί με την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν θα καταφέρει να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει το κόμμα του, που σημαίνει τους ανθρώπους που επιμένουν να στηρίζουν την κυβέρνηση, θα φανεί πολύ σύντομα, αφού ουσιαστικά η προεκλογική αντιπαράθεση έχει αρχίσει.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου