Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Περιμένουν το τηλεφώνημα του Ζαεφ στο Μέγαρο Μαξίμου...!!!

του Αντώνη Αντζολέτου

Ένα «θρίλερ» εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη για το ονοματολογικό, καθώς μέχρι και αυτή τη στιγμή το τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ προς τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Η καθυστέρηση δεν ακυρώνει το καλό κλίμα το οποίο έχει δημιουργηθεί και τις σημαντικές πιθανότητες να επέλθει συμφωνία, ωστόσο δείχνει την πίεση που δέχεται ο σκοπιανός πρωθυπουργός από το εσωτερικό του.
Όπως και χθες έτσι και σήμερα καλά πληροφορημένες πηγές τόνιζαν στο newpost.gr πως οι νέες εμπρηστικές ανακοινώσεις της προεδρίας και του Γκιόργκι Ιβάνοφ δεν επηρεάζουν τις εξελίξεις, υπενθυμίζοντας ότι ο πρόεδρος Ιβάνοφ υποστηρίζεται από το VMRO.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ο κ. Ιβάνοφ τόνισε πως όχι μόνο δεν αποδέχεται οποιαδήποτε χρήση της ονομασίας έναντι όλων, αλλά μιλάει για «προσωπική συμφωνία» του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ.
Μέσα σε αυτό το κλίμα από το κυβερνητικό στρατόπεδο εξακολουθούν να κρατούν χαμηλούς τόνους περιμένοντας την τελική κίνηση «καλής θέλησης» από την άλλη πλευρά. Οι ίδιες πηγές δεν απέκλειαν η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών να πραγματοποιηθεί αύριο.
Οι επαφές των διπλωματικών γραφείων συνεχίζονται προκειμένου να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα της συμφωνίας, αλλά και να προκρίνουν τις θέσεις των δύο πλευρών.
Σε σχέση με την ονομασία,  Βόρεια  Μακεδονία και Άνω  Μακεδονία εξακολουθούν να είναι τα δύο επικρατέστερα ονόματα. Ο σκοπιανός πρωθυπουργός μιλώντας  στη Βουλή της ΠΓΔΜ, σε μια ακόμα κίνηση καλής θέλησης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή του VMRO ξεκαθάρισε  πως το «Ίλιντεν» αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις καθώς «απορρίφθηκε τόσο από την πλευρά της Ελλάδας, όσο και από την αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου