Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Και τώρα... Πάνος Καμμένος ...!!!

του Τάσου Τσιφόρου

Χαρακτήρα γενικευμένης επίθεσης προς την κυβέρνηση δίνει η Νέα Δημοκρατία στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης 

σχετικά με τους χειρισμούς του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου στο ζήτημα της προμήθειας πολεμικού υλικού προς τη Σαουδική Αραβία
Στη Ν.Δ. αντιμετωπίζουν, εμφανώς πλέον, τον κ. Πάνο Καμμένο ως τον ασθενή κρίκο στην κυβερνητική αλυσίδα ενώ ενδεικτικό της βούλησης να διατηρηθεί το ζήτημα στην επικαιρότητα είναι και το γεγονός ότι χθες κατατέθηκε και νέα ερώτηση ενώ εκκρεμεί και η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τον... τρίτο γύρο.

Η Πειραιώς επιμένει να αναδεικνύει την πολυήμερη σιωπή του Μαξίμου και του Αλ. Τσίπρα για ένα θέμα που κυριαρχεί όχι μόνον στις πρώτες σελίδες πολλών ΜΜΕ αλλά μοιάζει, παράλληλα, να κινητοποιεί και το σύνολο της αντιπολίτευσης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γαλάζιοι βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με το ΠΑΣΟΚ καθώς ο μεν Ανδ. Λοβέρδος έχει αναλάβει εκ μέρους του κόμματος την αποκάλυψη πρόσθετων στοιχείων για τους χειρισμούς Καμμένου, η δε Φώφη Γεννηματά έκανε σαφώς λόγο για πολιτική μεσαζόντων από την κυβέρνηση, συντασσόμενη ουσιαστικά με τη γαλάζια γραμμή.

Ευρεία σύσκεψη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που τη Δευτέρα είχε από τη Βουλή προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι «θα περάσει δύσκολα», συγκάλεσε χθες ευρεία σύσκεψη στην Πειραιώς για την προετοιμασία του γαλάζιου οπλοστασίου. Άλλωστε, είναι οι δικοί του συνεργάτες που πρώτοι πείστηκαν ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα «υπάρχει πολύ ψωμί» και επιχείρησαν να το καταστήσουν κατανοητό σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης. Όχι ότι είναι εύκολο βέβαια, καθώς πρόκειται για σύνθετες διαδικασίες που υπερβαίνουν τα πεδία ενδιαφέροντος των πολιτών. Πλην, όμως, η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται βέβαιη ότι έχει στα χέρια της όχι μόνον ενδείξεις αλλά αποδείξεις προβληματικών χειρισμών εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Άμυνας. 
Στη χθεσινή σύσκεψη, πέραν των στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, συμμετείχαν όλα τα στελέχη που θα αναλάβουν δράση στην αυριανή συζήτηση. Παρόντες ήταν οι Βασίλης Κικίλιας, Αδωνις Γεωργιάδης, Κώστας Τασούλας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Τάσος Δημοσχάκης, Σίμος Κεδίκογλου και Θανάσης Δαβάκης.
Ο κ. Γεωργιάδης αναμένεται, μαζί με τον Β. Κικίλια, να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ, όπως πληροφορείται το Newpost, τα «χαρτιά» θα πάνε σύννεφο. Πέραν της κριτικής και της προσπάθειας αποδόμησης του Π. Καμμένου – και μαζί του, του ηθικού πλεονεκτήματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – η κριτική της Ν.Δ. θα στραφεί και προς τον «αμίλητο» πρωθυπουργό. Ο οποίος, όπως θα τονίσουν, έσπευσε να απουσιάζει την ώρα της συζήτησης στο εξωτερικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου