Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Ποινική προκαταρκτική εξέταση εις βάρος του...Γιάννη Στουρνάρα...!!!

Στο «στόχαστρο» της Εισαγγελίας Διαφθοράς βρίσκεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με...

πληροφορίες, επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς διενεργεί ποινική προκαταρκτική εξέταση σχετική με ενέργειες του κ. Στουρνάρα. Εισαγγελικής πηγές ανέφεραν ότι ανάμεσα στις διερευνώμενες ενέργειες του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας περιλαμβάνονται και οι επιλεκτικές διαρροές πορισμάτων που προκαλούν επιπτώσεις στις τράπεζες και γενικότερα στην ελληνική οικονομία.


Σε δημοσιεύματα του Τύπου (όπως της εφημερίδας Documento), που αποτελούν υλικό της εισαγγελικής έρευνας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γίνεται αναφορά για δυσαρέσκεια κύκλων του SSM (Single Supervisory Mechanism, Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός), δηλαδή του θεσμού που υπάγεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και εποπτεύει τις τράπεζες προς τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας Γιάννη Στουρνάρα. Κι αυτό γιατί, πρωτίστως, δεν έχει καταφέρει δεν έχει καταφέρει να «εκπέμψει» και να μεταδώσει εμπιστοσύνη για το τραπεζικό σύστημα στην αγορά.

Μάλιστα κύκλοι του SSM παραθέτουν μία σειρά ενεργειών –τις χαρακτηρίζουν αστοχίες –  που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών και αφορούν σε συνειδητές επιλογές με επιπτώσεις στις τράπεζες και στην ελληνική οικονομία. Μεταξύ αυτών των ενεργειών, που έχουν προκαλέσει ενόχληση, είναι και η επιλεκτική διαρροή πορισμάτων από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Δέσποινα Μπρούσαλη, fmvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου