Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Νίκη της Φ. Γεννηματά με 58,15% στις εκλογές της Κεντροαριστεράς - Στο 41,85% ο Ν. Ανδρουλάκης...!!!

Με ποσοστό της τάξεως του 58.15%  προηγείται η Φώφη Γεννηματά, έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος ακολουθεί με 41,85% με ενσωματωμένο το 60% των εκλογικών τμημάτων.

Στο μεταξύ,τις 156 χιλιάδες έφτασαν οι συμμετοχές στον β' γύρο για την εκλογή του αρχηγού της κεντροαριστεράς, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 74% σπάζοντας το ψυχολογικό όριο των 150 χιλιάδων. Ο κόσμος παρά τη βροχή προσήλθε μαζικά για να προσφέρει ισχυρή εντολή στον ηγέτη του νέου φορέα  με την αποχή ωστόσο να φτάνει το 26%.

Στατιστικά αξίζει να αναφερθεί πως η ροή ήταν περίπου 220 άτομα ανά λεπτό, με την συμμετοχή να αυξάνεται τις μεσημεριανές ώρες από την στιγμή που σταμάτησε η βροχόπτωση, κάτι που ανησυχούσε ιδιαιτέρως τα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών.
Από την μεριά του ο Νίκος Αλιβιζάτος όπως ανακοίνωσε «μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά». Πρόσθεσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ προηγείται σ΄όλες της Περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης, όπου προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζει αυξημένα ποσοστά και στην Αττική.
Τα πρώτα αποτελέσματα  από το εξωτερικό
Βρυξέλλες
Ν. Ανδρουλάκης: 89
Φ. Γεννηματά: 54

Βερολίνο
Γεννηματά: 45
Ανδρουλάκης: 15

Στουτγκάρδη
Γεννηματά: 71
Ανδρουλάκης: 41
 
Μόναχο
Γεννηματά: 71
Ανδρουλάκης: 32

Οφενμπαχ
Γεννηματά: 64
Ανδρουλάκης: 13

Κολωνία
Γεννηματά: 37
Ανδρουλάκης: 10

Ντίσελντορφ
Γεννηματά: 20
Ανδρουλάκης: 26

Και από το εσωτερικό, σύμφωνα με το kozani-media:

Σέρβια:
Νίκος Ανδρουλάκης 110 Φώφη Γεννηματά 88

Οι δηλώσεις των δύο "μονομάχων"

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ψήφισε πριν από λίγο στο Καματερό στην εκλογική διαδικασία για το νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.
Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες, αποφασίζουν για τη μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα για την νίκη».

Στο Ηράκλειο Κρήτης ψήφισε το πρωί ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία της δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης. Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο κ. Ανδρουλάκης​ υπογράμμισε ότι η φλόγα της ελπίδας που άναψε την προηγούμενη Κυριακή πρέπει να μην σβήσει.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα σε τροχαία, καθώς η Κρήτη θρηνεί κάθε χρόνο πολλούς πολίτες που χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους.
«Την προηγούμενη Κυριακή, ο ηθικός κόσμος της χώρας άναψε μια φλόγα ελπίδας. Εύχομαι, με τη μαζική συμμετοχή του και την επιλογή του, αυτή η φλόγα ελπίδας να μην σβήσει. Για το καλό της παράταξης, αλλά πάνω απ’ όλα για το καλό της πατρίδας», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Θέλω, επίσης, να υπογραμμίσω ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων. Πρέπει όλες αυτές οι στρεβλώσεις του κράτους μας, που άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αντιμετωπίσει, να είναι στο επίκεντρο των θέσεών μας, των απόψεών μας και των καθηκόντων μας. Για να σταματήσουμε να έχουμε εκατοντάδες θύματα κάθε χρόνο στη χώρα μας».

Θεοδωράκης : Η παράταξη ή θα είναι μεγάλη ή δεν θα υπάρξει

Η παράταξη ή θα είναι μεγάλη ή δεν θα υπάρξει, δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής, αμέσως μετά την ψήφο του για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Κεντροαριστερά ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η κοινωνία θέλει τολμηρές προτάσεις με πάθος, θέλει να αλλάξουμε εποχή, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και τόνισε πως «η κοινωνία δεν θέλει άλλο ένα κόμμα».

Γιάννης Μανιάτης: Θα κερδίσουμε και την συντήρηση και τον λαϊκισμό

«Σήμερα  ολοκληρώνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα για την ενωμένη και ανανεωμένη Προοδευτική Παράταξη. Με τη Νέα Γενιά σε ρόλο Πρωταγωνιστή  θα ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό της χώρας και θα καθορίσουμε πρωταγωνιστικά τις πολιτικές εξελίξεις. Την Δευτέρα όλοι μαζί παρόντες , ξεκινάμε την μεγάλη προσπάθεια για να νικήσουμε τον Λαϊκισμό και την Συντήρηση στις επόμενες εκλογές».

«Κόντρα» για το debate

Η τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου αφιερώθηκε σε ανταλλαγή πυρών για το debate. O Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, υποστήριξε πως Φώφη Γεννηματά ότι δεν ήθελε τον διάλογο.
Η Χαριλάου Τρικούπη απάντησε με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε ανταλλάξει με τους υπεύθυνους της επιτροπής Αλιβιζάτου για το θέμα και στα οποία φαίνεται η διάθεση της κυρίας Γεννηματά να γίνει η τηλεμαχία.
Είναι πριν την κήρυξη εθνικού πένθους οπότε ήταν μονόδρομος πλέον το Σάββατο, απάντησε η πλευρά Ανδρουλάκη, παραπέμποντας και στη συνέντευξη Αλιβιζάτου στα «ΝΕΑ».
Το στοίχημα της ενότητας πάντως φαίνεται πως θα κερδηθεί καθώς οι δύο μονομάχοι υποστηρίζουν πως η ενότητα είναι εγγυημένη την επομένη των εκλογών.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Τα αποτελέσματα του α’ γύρου

Με ενσωματωμένο το 100% (878 εκλογικά τμήματα), οι υποψήφιοι έλαβαν:
Γεννηματά 86.330 (41,27%)
Ανδρουλάκης: 51.736 (24,73%)
Καμίνης: 28.581 (13,66%)
Θεοδωράκης: 22.870 (10,93%)
Μανιάτης: 9.452 (4,525)
Ραγκούσης: 5.084 (2,43%)
Γάτσιος: 3.579 (1,71%)
Πόντας: 1.131 (0,54%)
Τζιώτης: 412 (0,20%)

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου