Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Το success story του Μαξίμου σε έξι βήματα - Προετοιμασία για ένα δύσκολο φθινόπωρο...!!!



Σε πολλά επίπεδα ετοιμάζει να απλώσει τα «δίχτυα» του το Μαξίμου σε μια προσπάθεια όχι μόνο να ανοίξει τη «βεντάλια» της καθημερινότητας,  

αλλά με παράλληλες δράσεις να επιταχύνει το κυβερνητικό έργο, να απαντά στις βολές της αντιπολίτευσης και να βγει κερδισμένο επικοινωνιακά από τα μέτωπα που είναι ήδη ανοιχτά. Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον θέλουν να μπουν με το «δεξί» στη νέα σεζόν, καθώς ο Σεπτέμβριος αναμένεται για άλλη μια χρονιά να είναι κρίσιμος με την Γ΄ Αξιολόγηση να προκαλεί ήδη προβληματισμούς.
Το στοίχημα η κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την κοινωνία φαίνεται πως είναι το μεγάλο ζητούμενο για τον Αλέξη Τσίπρα, που θέλει να αποκτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Η «μάχη με το χρόνο» αναμένεται να είναι σκληρή, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υστερεί δημοσκοπικά και η αναστροφή του κλίματος  δεν επιτρέπει νέες πολύμηνες καθυστερήσεις, αλλά και λάθη που κόστισαν στο παρελθόν.

Μαξίμου κατά ΝΔ

Αυτό το καλοκαίρι ο «πόλεμος» των δυο βασικών μονομάχων  αναμένεται να είναι σκληρός και χωρίς διακοπές. Από την Ηρώδου Αττικού εκτιμούν πως η ΝΔ επιχειρεί να δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό, καθώς βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Εκεί αποδίδουν την πρόταση για εξεταστική επιτροπή σχετικά με τα τηλεφωνήματα του Πάνου Καμμένου στον ισοβίτη Γιαννουσάκη, αλλά και από το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζουν, δεν θέλουν να αναδειχθούν οι πραγματικές υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει άμεσες απαντήσεις σε όλες τις βολές που δέχεται η κυβέρνηση από τη γαλάζια παράταξη χωρίς, ωστόσο να αποπροσανατολίζεται από τα θέματα που περιέχει η ημερήσια διάταξη της ατζέντας του «πρωινού καφέ».

Η προσοχή στον ΣΥΡΙΖΑ

Είναι σαφές πως μέσα από την ακραία πόλωση με τη ΝΔ η κυβέρνηση θα μπορέσει να αφήσει στην άκρη εσωτερικά της προβλήματα που δεν έχουν σταματήσει να την ταλανίζουν.
Από τη σχέση της με τον κυβερνητικό εταίρο και τη «μουρμούρα» που υπάρχει στο κόμμα για συγκεκριμένες επιλογές του Πάνου Καμμένου, η ακόμα και για τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε επιλογές, όπως η εκλογή του Δημήτρη Καμμένου ως όγδοου αντιπρόεδρου της  Βουλής.  Κριτική εξακολουθεί να υπάρχει  μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ από την πτέρυγα των «53+» τόσο για την πορεία και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης όσο και για συγκεκριμένες επιλογές υπουργών.
Κορυφαία στελέχη που μίλησαν στο newpost.gr θεωρούν πως η Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του μήνα αναμένεται να λειτουργήσει εκτονωτικά σε όλα ζητήματα που έχουν ανακύψει. Η εμπέδωση ενός ήρεμου κλίματος μέσα στο κόμμα αποτελεί βασικό στόχο του πρωθυπουργού που θεωρεί πως οι λογικές εσωστρέφειας  τη δεδομένη χρονική στιγμή προκαλούν αλυσιδωτά προβλήματα που ξεπερνούν την Κουμουνδούρου και φτάνουν μοιραία μέχρι το Μαξίμου.

Στροφή στην καθημερινότητα

Όπως είχε δημοσιεύσει το newpost.gr την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει το πρώτο από τα 13 περιφερειακά συνέδρια και αναμένεται να βρεθεί στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στη Κοζάνη.
Στόχος είναι να αναδειχθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής έτσι ώστε ο σχεδιασμός να είναι ξεχωριστός ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν.
Τα συνέδρια θα τρέχουν ταυτόχρονα με τις παράλληλες δράσεις του πρωθυπουργού (επισκέψεις σε υπουργεία, σε χώρους εργασίας, σε υπηρεσίες), αλλά και με την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. «Μάθημα» φαίνεται να έγινε για την κυβέρνηση το ζήτημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα, καθώς εκτιμήθηκε ότι τα αντανακλαστικά δεν ήταν γρήγορα για ένα θέμα που όλοι γνώριζαν πως θα «σκάσει».

Επικοινωνιακή αντεπίθεση

Παράλληλα με τον πρωθυπουργό, υπουργοί, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές αναμένεται όλο το επόμενο διάστημα ακόμα και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών να «οργώσουν» την περιφέρεια  προκειμένου να ενισχυθούν οι δεσμοί με την εκλογική βάση του 2015.
Ο πρωθυπουργός επιθυμεί να μη χαθεί η επαφή με την κοινωνία προκειμένου να γνωστοποιηθεί  ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και ειδικά το κομμάτι που έχει να κάνει με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την κρίση.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την προηγούμενη Παρασκευή σε μια ακόμα «μυστική» σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και οι εξελίξεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (Αυγή, Στο Κόκκινο) που στηρίζουν επικοινωνιακά την κυβέρνηση.

Κυβέρνηση και  Δικαιοσύνη

Ένα από  τα «καυτά» μέτωπα που έχουν ανοίξει  και προκαλούν πολλούς τριγμούς  και έντονες αντιδράσεις είναι η «σύγκρουση» με τη Δικαιοσύνη.
Κυβερνητικός αξιωματούχος δικαιολογώντας τη «σύγκρουση» των τελευταίων ημερών εξηγούσε πως η κυβέρνηση μέσα από το αυτό το διάλογο που έχει ξεκινήσει επιθυμεί να αναδείξει  τη διακριτότητα των εξουσιών, αλλά και το γεγονός ότι οι εμπλοκές που δημιουργούνται πρέπει να υπερβαίνονται έτσι ώστε χωρίς  νομικά κωλύματα να υλοποιούνται με επιτυχία συγκεκριμένες πολιτικές και σχεδιασμοί. 
Ο πρωθυπουργός χθες πήρε αιφνιδιαστικά το λόγο στην αίθουσα της Ολομέλειας  κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την προανακριτική επιτροπή για το Γιάννο Παπαντωνίου. Με την τοποθέτησή του φάνηκε να απλώνει μια «πολιτική ομπρέλα» στις επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών εναντίον αποφάσεων της δικαιοσύνης.  «Μην προτρέχετε γιατί δεν θα καθαρίσετε έτσι εύκολα.
Γιατί την άλλη μάχη, την ηθική μάχη της κάθαρσης, τη μάχη της δικαίωσης, τη μάχη της δικαιοσύνης δεν την τελειώσαμε ακόμα τη δίνουμε και θα τη δώσουμε αποτελεσματικά. Και θα τα καταφέρουμε», δήλωσε με νόημα ο πρωθυπουργός. Σε αυτό το μήκος κύματος, του ηθικού πλεονεκτήματος που προσπαθεί να αναδείξει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, κινήθηκαν και οι ομιλίες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αλλά και του  Νίκου Βούτση.

Η οικονομία και οι αγορές

Μπορεί η αξιολόγηση να ολοκληρώθηκε, αλλά οι βασικοί στόχοι για σταθερότητα, επενδύσεις, ενίσχυση της κατανάλωσης, μείωση της ανεργίας,  αναπτυξιακή στρατηγική, αύξηση των εξαγωγών και ενίσχυση του τουρισμού παραμένουν ως απόλυτη προτεραιότητα.
Από την κυβέρνηση διέψευσαν από την πρώτη στιγμή πως υπάρχει οποιαδήποτε πρόβλημα με την καταβολή της δόσης στη χώρα ξεκαθαρίζοντας πως υπάρχουν μόνο διαδικαστικά ζητήματα.
Η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές, πιθανότατα τον Οκτώβριο, είναι το επόμενο σημαντικό βήμα του Μαξίμου η οποία, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους,  σχεδιάζεται προσεκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου