Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

«Restart» από την Κοζάνη κάνει η κυβέρνηση - Στην αλλαγή κλίματος επενδύει ο Αλ. Τσίπρας...!!!

Αντώνη Αντζολέτου

Η πρωτοβουλία των κινήσεων στη διαμόρφωση της ατζέντας της καθημερινότητας, αλλά και η ανασύνταξη των δυνάμεων της κυβέρνησης είναι οι δυο πρωταρχικοί στόχοι του πρωθυπουργού.

Στην Ηρώδου Αττικού έχουν ήδη αποτιμήσει τη "ζημιά" που έχει γίνει και το χρόνο που έχει χαθεί επικοινωνιακά τόσο από το ζήτημα των σκουπιδιών όσο και από την υπόθεση του "Noor 1", την οποία εξακολουθεί να εκμεταλλεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση. Η πολιτική πίεση που δέχεται το Μαξίμου είναι μεγάλη ακόμα και για την υπόθεση Βαρουφάκη και του plan b που ετοίμαζε, καθώς ο Ιούλιος του 2015 ήρθε για άλλη μια φορά στο προσκήνιο με αφορμή την επέτειο δυο χρόνων από το δημοψήφισμα.

Σε όλο αυτό το σκηνικό, με την ΝΔ να απειλεί με εξεταστικές επιτροπές, οι νέες δημοσκοπήσεις που έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα εντείνουν το πρέσινγκ στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Το τρίπτυχο ανάπτυξη, επενδύσεις, καταπολέμηση ανεργίας είναι το μεγάλο στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να επισκεφτεί άμεσα, πιθανότατα από την επόμενη εβδομάδα, τόσο το υπουργείο Εργασίας όσο και το υπουργείο Οικονομίας.
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ετοιμάσει με τους συνεργάτες του ένα σχέδιο για την αναπτυξιακή στρατηγική μέχρι το 2021 έτσι ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος. Έμφαση δίνεται στον αγροτικό τομέα, τη μεταποίηση, τη βιομηχανία, τον τουρισμό, το εμπόριο, τη ναυτιλία, τις κατασκευές, την ενέργεια, τον ορυκτό πλούτο με βασικό στόχο την αξιοποίηση του εγχώριου εργατικού δυναμικού. "Εχθρός" της κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι το γραφειοκρατικό περιβάλλον το οποίο δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει ο κρατικός μηχανισμός, αλλά και οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται λόγω ιδεοληπτικών εμμονών, κακής συνεννόησης και έλλειψης συντονισμού.
Η "απειλή" του ανασχηματισμού εκτιμάται πως θα λειτουργήσει καταλυτικά το επόμενο διάστημα έτσι ώστε πτυχές του κυβερνητικού έργου να αρχίσουν να τρέχουν πιο γρήγορα.

«Πρεμιέρα» για τα περιφερειακά συνέδρια στην Κοζάνη

Αφετηρία για το νέο ξεκίνημα που ετοιμάζει το Μαξίμου θα αποτελέσει η παρουσία του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Κοζάνη, όπου θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο το πρώτο από τα 13 συνέδρια Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Οι διήμερες εργασίες στη Βόρεια Ελλάδα, όπως και τα υπόλοιπα 12 περιφερειακά συνέδρια που θα ακολουθήσουν και στα οποία αναμένεται να παρευρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας, έχουν ως στόχο να αναδείξουν σε βάθος τις παραγωγικές δυνατότητες, τα πλεονεκτήματα και την αναπτυξιακή προοπτική της κάθε περιοχής για τη διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Στο συγκεκριμένο συνέδριο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι άξονες που θα αναλυθούν με τους τοπικούς παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής θα είναι:
  • Υποδομές και προσπελασιμότητα
  • Επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη της υπαίθρου
  • Περιβάλλον και ενέργεια
  • Αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού έρευνα και τεχνολογία
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην Κοζάνη μαζί με τον πρωθυπουργό, που θα κλείσει τις εργασίες του συνεδρίου, θα βρεθούν οι Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Σταθάκης, Αλέξης Χαρίτσης, Ευάγγελος Αποστόλου και ο Κώστας Φωτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου