Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Cumhuriyet: Σχέσεις με το κόμμα Ερντογάν έχει ο ιδιοκτήτης του ναρκωπλοίου στην Ρόδο...!!!

Σε συγγενή στελέχους του κόμματος του Ερντογάν ανήκει το φορτηγό πλοίο «ACT» που χθες βρέθηκε στο επίκεντρο παραλίγο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία,  

όταν, αρνούμενο να δεχθεί έλεγχο από το ελληνικό Λιμενικό στα ανοιχτά της Ρόδου και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά.
Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα Cumhuriyet, η οποία τιτλοφορεί το σχετικό ρεπορτάζ ως εξής: «Κάτι βρομάει στην κρίση με την Ελλάδα για το πλοίο».

Το «ACT», σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ανήκει σε συγγενή στελέχους του AKP, του κυβερνώντος κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν και συγκεκριμένα στον Γιουσούφ Ντουντάρ, συγγενή του στελέχους του AKP, Αμπντουραχίμ Ντουνταρ.

Προσθέτει, ότι τόσο το συγκεκριμένο πλοίο όσο και άλλα που ανήκουν στην ίδια εταιρεία έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα από την τουρκική ακτοφυλακή.
Το ελληνικό Λιμενικό ανακοίνωσε ότι έριξε προειδοποιητικές βολές όταν ο καπετάνιος του «ACT» αρνήθηκε να υπακούσει στο αίτημα να προσεγγίσει λιμάνι της Ρόδου για να ελεγχθεί το φορτίο του τουρκικού πλοίου. Η επιχείρηση έγινε έπειτα από πληροφορίες ότι το πλοίο μετέφερε ναρκωτικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο καπετάνιος του «ACT», Χαλούκ Σάμι Καλκαβάν, έχει παρελθόν με περιστατικά σε πλοία της εταιρείας. Τον Μάρτιο του 2010, ήταν καπετάνιος πλοίου που ταξίδευε μαζί με το «Mavi Marmara», με προορισμό τη Γάζα και συνελήφθη από τις ισραηλινές αρχές.
Ήταν τότε που οι Ισραηλινοί κομάντος σκότωσαν δέκα Τούρκους ακτιβιστές στο «Mavi Marmara» που μετέφερε βοήθεια στην Γάζα, η οποία βρισκόταν σε αποκλεισμό.
Το 2013, σε έρευνα στο πλοίο «Zeynep Dundar» της ίδιας εταιρείας στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας είχαν εντοπιστεί 3.400 σφαίρες. Το πλοίο πήγαινε από την Ουκρανία στην Υεμένη και είχε δηλώσει ως φορτίο εργαλεία κουζίνας.
Το 2014 το φορτηγό πλοίο Baris, που ανήκει στην ίδια εταιρεία, έπαθε βλάβη ανοιχτά της Κρήτης και έπλεε ακυβέρνητο. Τελικά ρυμουλκήθηκε στην Ιεράπετρα και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 595 Σύρους πρόσφυγες.
Για την υπόθεση αυτή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε σε κάθε έναν από τους πέντε κατηγορούμενους ποινή κάθειρξης 595 χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου